Kásler Miklós: krízis jöhet az egészségügyben és az oktatásban

HírKlikk 2018. szeptember 8. 18:03 2018. szept. 8. 18:03

A pedagóguspályát elhagyók miatt az oktatásban a krízis nem most, hanem 2020 után várható - mondta Kásler Miklós az ECHO TV Napi Aktuális című műsorában, majd hozzátette: a válság az egészségügyben már most jelentkezik, amelyet több intézkedéssel megpróbálnak megelőzni. A kormány ennek érdekében lépéseket tett, amelyek nem pusztán pénzügyi jellegűek.

Kásler Miklós a műsorban hangsúlyozta: a magyar ellátórendszer minden negatívuma ellenére az európai középmezőnyhöz tartozik, mi több, néhány területen még ennél is jobb pozícióban van.

A Honvédkórház sürgősségi osztályával kapcsolatos negatív híreket, és az ajkai kórház intenzív osztályán felmondott nővérekről szóló információkat a miniszter úgy kommentálta, hogy ez a hozzáállás nem mindenkire jellemző. Szerinte ez nem rendszerszintű probléma. Sokat lehet még javítani a rendszeren, de nagyon sok kreált ügy van - tette hozzá.

Példaként említette: "amikor miniszter lettem, a mentőbeállóba beállt egy autó, csináltak egy fényképet, amit lehoztak a médiumok, hogy a mentő helyét elfoglalták. Kitakarták a rendszámot, azt sem tudják az utódaim, hogy ki volt. Ilyeneket lehet kreálni, de nem ez jellemzi a magyar egészségügyet."