Kele János kiszáll a Momentum elnökségéből

HírKlikk 2023. december 23. 05:32 2023. dec. 23. 05:32

Tüske, szilánk nincs benne, de párt- és frontpolitikai szerepvállalása véget ér, tette közzé a Facebook-oldalán.

Miután Donáth Anna bejelentette visszatérését, lecserélődik a Momentum elnöksége is, így január végén megszűnik a pártvezetésbe tavaly bekerült Kele János megbízatása. A politikus posztjából kiderült azért, hogy nem a saját döntéséről van szó. „Az már korábban eldőlt, hogy a párt nem jelöl engem választott politikai pozícióra a soron következő választások egyikén sem, most pedig az is, hogy a kampányidőszaknak új vezetőséggel vág neki a Momentum.”

Kele János az LMP-társelnökével, Ungár Péterrel rendszeresen csaptak össze. A momentumos politikus egyenesen kijelentette azt is: elnökségi tagként nem fogja támogatni, hogy az önkormányzati választáson beálljanak LMP-s jelöltek mögé.

Mint Kele János a Magyar Hangnak elmondta, szerepvállalása azért ér véget, mert gyermeke születését követően Donáth Anna ismét készen áll a párt vezetésére, ezzel párhuzamosan a párt legnépszerűbb, legismertebb politikusai is helyet kérnek a párt vezetőségében, hogy a lehető legerősebb „kezdőcsapattal” vágjanak neki az előttük álló kampánykihívásoknak és választási küzdelmeknek.

Kele elmondta a lapnak, hogy az elnökségen belül soha nem okozott feszültséget, vitákat is elvétve az LMP-vel vívott csatája. Hozzátette: nyilvános megszólalásai a témában soha nem partizánakciók voltak, hanem a párt kommunikációs stratégiájába illesztett, tudatos és tervezett kommentárok.

„Meggyőződésem, hogy az ellenzéki oldalon az idő előrehaladtával mind többen és többen fogják belátni azt, amit én hónapok óta következetesen hangoztatok, miszerint az LMP egy társutas és élősködő politikai közösség, amely nem a rendszer lebontásában, hanem a zavarkeltésben, a pozíció- és járadékvadászatban érdekelt. Biztos vagyok benne, hogy a nyári önkormányzati választások jelöltállítási határidejének közeledtével egyre többek számára lesz ez egyértelmű és világos” – fogalmazott. Hozzátette, bízik abban, hogy a Momentum jó és morálisan is igazolható döntésekre jut majd az LMP-s jelöltek támogatására vonatkozóan.

Kele János szakmai előélete alapján a Momentum EP-listáján szeretett volna minél előkelőbb helyen szerepelni, illetve az Európai Parlamentben politizálni tovább, azonban a párt Országos Választmánya nem támogatta, így a listán végül szimbolikus helyen szerepel. Önkormányzati ambíciói eközben nincsenek.

Forrás: Magyar Hang


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom