Kende Péter: a választó megvehető, befolyásolható, meghülyíthető

HírKlikk 2024. június 30. 07:50 2024. jún. 30. 07:50

Magyar Péter mindent felborított, de azt kell megnézni, hogy konkrét kérdésekre mit válaszol – mondta a KlikkTV Mélyvíz című műsorában Kende Péter ügyvéd. Szerinte még mindig nem tudjuk, hogy a Tisza Párt alelnöke pontosan mit gondol a világról és a magyar közélet dolgairól. Állást kellene foglalnia arról, hogy nézete szerint mi a korrupció helyzete ma Magyarországon, de nem egyértelmű Magyar Péter álláspontja a demokrácia, a jogállamiság ma aktuális helyzetéről sem – tette hozzá.

Kende Péter rámutatott, Magyar mond olyanokat, amelyek fontosak, például, hogy be kell lépni az európai ügyészségbe. „De, hogy mit gondol, demokráciának nevezhető-e a mai rendszer, ami a paravánokat, díszleteket megtartja, és azokat teljesen kiüresíti és a saját kénye-kedve szerint használja, akár Alkotmánybíróságról beszélünk, akár Állami Számvevőszékről beszélünk, akár Parlamentről, nem tudni.”

Jelen pillanatban semmire sem megyünk a baloldalról szóló elemzésekkel. 

Az látszik, hogy Magyarországon van x millió olyan ember, akinek a politikai attitűdje baloldali, a politikai érzelmei baloldali vagy liberális irányba húznak, ők kérik szépen a sajátjukat ebben a szisztémában – fogalmazott Kende Péter arról, hogy van Magyarországon baloldaliság. „Magyar Péter elsősorban azt mutatja, hogy kérik, de nem kapják meg, és azt mondják, itt nem biztos, hogy azt kapjuk, amit szeretnénk.”

Kende Péter kijelentette, nem hajlandó állást foglalni abban, hogy kinek kellene lemondani és kinek nem. „Sajnos én is ott tartok, hogy – 14 év mindannyiunk életében sok idő – Magyar csak korrektebbet akarhat, mint amit ma Orbánék művelnek. Ebben csalatkozhatom. Az adatok alapján, mintegy 1 millió ember szavazott Magyar Péterre a baloldalról.”

Az, hogy a Fidesz sem mozdul, az már nem a párt korrekcióképtelensége, hanem Orbán Viktor rugalmatlansága – mondta az ügyvéd. „Ő a Fideszt a saját képére úgy formálta meg, hogy itt is egyeduralkodó legyen, és amit mond, arra haptákba vágja magát mindenki.”

Kende Péter szerint emellett az intellektuális teljesítménye vészesen romlik a kormányfőnek. Szerinte a táborát azzal tartja egyben, hogy sok millióval, milliárddal kitömi az embereit és vasfegyelmet követel. „A választó pedig erősnek látja. A választó megvehető, befolyásolható, meghülyíthető.”

Ezek a rendszerek képesek évtizedeken át működni, és képesek összeomlani, ilyen volt a Kádár-rendszer, a Ceaușescu-rendszer, a Szovjetunió. Az összeomlás kiszámíthatatlan, mint ’56, hogy valójában hogyan történt – tette hozzá. „Szerintem a tömegek egyszer csak arra éreztek rá, hogy a hatalom elgyengült. ’88-ban nem történt semmi, én azért nem vagyok hajlandó használni a rendszerváltás szót, kizárólag a rendszerváltozást, mert nem rajtunk múlt, nem mi csináltuk. A Szovjetunión múlt, a kelet-nyugati erőegyensúlyon múlt, és mi nem csináltunk semmit.”

A KlikkTV műsora itt tekinthető meg.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom