Kényszeriparosítás újratöltve

HírKlikk 2023. október 12. 18:05 2023. okt. 12. 18:05

A Rákosi-kort idézi Orbán Viktor, csak az ő lelki szemei előtt nem a vas és acél országa, vagyis a kényszeriparosítás ábrándja lebeg: azt szeretné, ha akkumulátor-nagyhatalom lenne Magyarországból – írja a konzervatív bécsi Die Presse.

Nagy erőfeszítéseket tesz, hogy kiépítse a gazdasági-kereskedelmi kapcsolatokat Oroszországgal, Törökországgal, illetve az ázsiai térséggel, azon belül is elsősorban Kínával, és igyekszik csökkenteni a függést az EU-tól. A keleti nyitás jelei már látszanak. Egy sor ázsiai nagyvállalat telepedett be, illetve seregnyi „vendégmunkás” érkezett a sárga kontinensről.

Sokan közülük a stratégiai ágazatnak minősített akkugyártásban dolgoznak.

Ám szakértők arra figyelmeztetnek, hogy az iparágnak magyar földön nincsenek meg a feltételei, főként a víz és az energia. A hatalom azonban nem hagyja magát eltéríteni a tervtől. Gyorsított eljárásban születnek meg az építési engedélyek, a jelentkezők kiadós adókedvezményeket kapnak – mutatott rá a konzervatív bécsi lap.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom