Kerekesszékkel felborult beteget rugdosott egy beteghordó a miskolci kórház udvarán

HírKlikk 2019. szeptember 20. 17:15 2019. szept. 20. 17:15

A felvétel - amit az Index egyik olvasója rögzített - szeptember 19-én készült a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház udvarán. A videó elején az látszik, hogy egy fehér ruhás betegkísérő egy földre borult, kerekesszékben ülő magatehetetlen beteg felett matat.

Ezután a körülnéz, hogy látja-e valaki. Éppen senki sem jár arra, így többször erősen belerúg a földön fekvő férfiba. Miután kitombolta magát, nagy nehezen felállítja a kerekesszéket, és elhúzza az arról félig lelógó magatehetetlen férfit. Az Index úgy tudja, hogy a videó akkor készült, amikor a beteget vizsgálat után a miskolci kórház sürgősségi osztályáról a detoxikáló részlegbe tolták át.

Kérdéseikkel megkeresték a megyei kórház igazgatóságát. Azt a választ kapták: 

„A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház menedzsmentje az illetékes betegellátó egység vezetőjétől értesült az esetről; azonnali hatállyal belső vizsgálatot indított, amelynek eredményeképp a munkavállalót haladéktalanul elbocsátotta. Az intézmény a szakhatóságok felé már elindította a szükséges jogi lépéseket.”