Kereskedelmi szakszervezet: nem jó az idősávos vásárlási szabályozás 

HírKlikk 2020. december 5. 12:35 2020. dec. 5. 12:35

A karácsony előtti vásárlási rohamban feszültségeket szülhet a koronavírus-járvány miatt az idősek számára fenntartott kétórás vásárlási idősáv, ezért annak újragondolását javasolja a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete. 

Eddig elérte célját a kizárólagosság, ám ha visszaengednének minden vásárlót, és inkább a kötelező védőtávolság betartatásával, az összlétszám és az üzletméret alapján szabályoznák a látogatásokat, jobban eloszlana a napi tömeg – mondta az Indexnek Bubenkó Csaba, a szakszervezet elnöke, aki szerint az is megoldás lehet, ha visszaállítják az eredeti nyitvatartást, mert így időben széthúznák a vásárlásokat, csökkentve a tömeges napszakok zsúfoltságát.

Az érdekvédelmi szervezet vezetője arra figyelmeztetett, hogy ellenkező esetben az ünnepek előtti szokásos tumultusban újabb vitákat szülhet a korlátozás a generációk között. Emlékeztetett rá, hogy mostanában érkeznek a havi fizetések, így a legtöbben most kezdik meg az ajándékok beszerzését. Ezért javasolják az operatív törzsnek, hogy vegye fontolóra, fenntartja-e december 11. után is az időseknek nyitott védett időszakot. 

Forrás: Index/Hírklikk