Két orvost is gyanúsítanak a Honvédkórházban meghalt nő ügyében

HírKlikk 2019. augusztus 23. 10:41 2019. aug. 23. 10:41

Mivel az egyik orvos szerződéses katona, ezért a Központi Nyomozó Főügyészség folytatja le az eljárást.

Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő a közösségi oldalán tette közzé még tavaly decemberben, hogy egy középkorú nőt folyamatos görcsökkel, 200-as vérnyomással vitt be a lánya a Honvédkórház sürgősségijére. A nőt átküldték a Podmaniczky utcai telephelyre, ahonnan pár óra várakozás után visszaküldték azzal az indokkal, hogy a szükséges ultrahangvizsgálatot nem tudják elvégezni.

Ezt követően a Róbert Károly körúton elvégezték az asszony vizsgálatát, és további CT vizsgálat céljából a Dózsa György úti telephelyre szállították, ahol érszűkület miatti bélelhalást diagnosztizáltak nála. A nő műtétjére másnap este került sor, de az életét már nem tudták megmenteni.

A 24.hu cikke szerint Tényi István bejelentést tett a BRFK-n a történtek után foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt. A bejelentése pedig nem maradt következmények nélkül. A BRFK ugyanis büntetőeljárást indított az ügyben a Sebészeti Osztály egyik  ápolója és két doktor ellen halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt.

Forrás: 24.hu