Kezd visszatérni az élet Ferihegyre

HírKlikk 2020. augusztus 12. 12:40 2020. aug. 12. 12:40

Folyamatosan nő a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren megfordulók száma. Júliusban már 300 ezren utaztak repülővel, augusztusban pedig várhatóan ennél is többen fognak – közölte Valentinyi Katalin, a Budapest Airport kommunikációs vezetője szerdán, a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Tájékoztatása szerint, a koronavírus-járvány miatt, gyakorlatilag leállt a forgalom a repülőtéren. Áprilisban a 10 ezret sem érte el az utasok száma. A repülés azonban biztonságos, és a forgalom növekedése is azt mutatja, hogy kezd visszatérni az emberek bizalma – mondta.

Ismertette, hogy a biztonságért a repülőtéren több intézkedést hoztak: plexiket helyeztek ki, a zöld, sárga és piros országokból érkezőket külön kezelik, nem találkoznak egymással, és átmenetileg felfüggesztették a beléptetőkapukat is, helyettük repülőtéri rendőrök igazoltatnak.

Ezek miatt, pár perccel lassabb a beléptetés, és sorok alakulhatnak ki, ha egyszerre több repülőgép érkezik veszélyeztetett országból, de felkészülten kezelik a helyzetet – tette hozzá.

Forrás: MTI