Ki és hol olt Covid ellen, jön a káosz

HírKlikk 2023. október 23. 09:10 2023. okt. 23. 09:10

Miközben egyre több magyarországi kórházban újra kötelező a maszkviselés, és van olyan intézmény, ahol látogatási tilalmat is bevezettek, az NNK szerint a háziorvosoknál is elérhető a Covid-oltás.

Ők azonban erről nem kaptak semmilyen tájékoztatást. 

Rusvai Miklós az ATV-nek úgy fogalmazott: „viszonylag magas szinten van jelen a koronavírus SARS-CoV-2 variánsa, ennek különböző mutációi, változatai vannak jelen, legalább harminc féle különböző". 

„A legtöbb esetben enyhe légzőszervi tünetek jelentkeznek csak. Orrfolyás, tüsszögés, köhögés, torokfájás időnként esetleg enyhe hőemelkedés, láz, de van, akinél, levertségérzet, fáradtságérzet is jelentkezik" – fogalmazott Rusvai Miklós. 

A megkérdezett háziorvos szerint az oltakozási kedv jelentősen csökkent, a hetven év felettiek ugyanakkor igényelnék az oltóanyagot.

„Semmiféle tájékoztatást nem kaptunk arról, hogy hol vagy hova tudna menni az, aki szeretné beadatni új oltást, nálunk nincs új oltóanyag, nincs is tervben, hogy esetleg kapunk, legalábbis erről tájékoztatásunk nincs"– fogalmazott Mangó Gabriella.  

Az NNK ugyanakkor azt írta, hogy a koronavírus Omikron variánsa elleni Pfizer vakcina a vármegyei kórházi oltópontok mellett a háziorvosoknál is elérhető.

 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom