Ki kér bocsánatot Pikó Andrástól?

Föld S. Péter 2019. október 4. 06:24 2019. okt. 4. 06:24

Kocsis Máténak most illene bocsánatot kérnie Pikó Andrástól és stábjától, amiért verte a tamtamot, hogy Pikóék szabálytalan eszközöket használtak a kampány során. A rendőrség ugyanis megszüntette a nagy csinnadrattával és szokatlan gyorsasággal elindított nyomozást az ellenzék nyolcadik kerületi polgármester-jelöltje és stábja ellen. Nem történt bűncselekmény, amit persze mindenki tudott, az is, akit megvádoltak az elkövetéssel, az is, aki megvádolta, és nem utolsósorban azok a kormányhoz közeli sajtómunkások, akik gátlástalanul és mocskos módon terjesztették ezt a hazugságot.

Idővel majd a rendőrség által lefoglalt laptopok is visszakerülnek jogos tulajdonosaikhoz, az élet megy tovább és visszatér a régi medrébe. Majdnem azt írtuk, hogy minden olyan lesz, mintha mi sem történt volna. Amúgy meg tényleg nem történt semmi olyan, ami különös lenne ebben az egyre furcsább országban. Kocsis Máténak tényleg bocsánatot kellene kérnie, amiért alaptalanul rágalmazta Pikóékat, és persze a rendőrségnek is volna miért hamut szórnia a fejére, amiért nem utasították el élből, hogy nyomozzanak, házkutatást tartsanak Pikóék irodájában, laptopokat foglaljanak le, s mindezzel rossz hírét keltsék az ellenzék nyolcadik kerületi polgármesterjelöltjének. Bocsánatot kérhetnének azok a lapok és televíziók, amelyek azt sugallták, hogy Pikó bűnös, miközben a valódi elkövetők gazemberségeiről mélyen hallgatnak.

Most persze úgy tettünk, mintha naivak lennénk, és akárcsak a legkisebb mértékben is hinnénk abban, hogy itt bárki bocsánatot fog kérni Pikó Andrástól és társaitól. Tudjuk, hogy nem lesz ilyen, Kocsis és a többiek csendben tudomásul veszik, hogy nem nyomoznak tovább Pikóék ellen. A választásig még van közel másfél hét, addig lehet új áldozat után nézni, feltehetőleg már ki is van jelölve az illető személye, holnap, vagy legkésőbb holnapután megtudjuk majd róla az Origóból, a Tényekből, vagy a lakájhadtest valamelyik szörnyszülöttéből, hogy kutyákat mérgezett a Ferencvárosban, miközben beosztottat molesztált Újbudán.

És akkor, végezetül, mondjuk el sokadszorra, megint: a hazugság, ha sokszor és hangosan mondják, hihetővé válhat, de igazsággá soha.