Ennyi pénz kellene a tisztes megélhetéshez a magyarok szerint

HírKlikk 2020. június 27. 15:35 2020. jún. 27. 15:35

Havi 250-350 ezer forint nettó fizetés szükséges a megélhetéshez a magyarok relatív többsége szerint – írja a Napi.hu, a Pulzus Kutató által készített felmérés alapján.

Két százalék úgy gondolja – a kutatás alapján –, hogy 150 ezer forint nettó fizetéssel is beérné, amíg van hét százalék, aki havonta több mint 500 ezer forint tiszta bevétellel lenne csak boldog.

A kutatásból az is kiderült, hogy a magyarok 80 százaléka egyetért azzal, hogy az Orbán-kormánynak be kéne vezetnie az általános alapjövedelmet. 53 százalék szerint ezt a lehető, leghamarabb kell megtenniük, 27 százalék szerint, pedig fokozatos bevezetésre van szükség.

A „nemmel” szavazó 20 százalékon belül, 14 százalék úgy gondolja, hogy azért nincs szükség az e fajta jövedelem bevezetésére, mert ez eddig sehol sem működött, így túl kockázatos volna. A maradék hat százalék szerint pedig túl sokba kerülne az államnak ez a lépés, ezért ellenzi az ötletet.

A kutatás azt is megmutatta, hogy a férfiak szerint, nagyobb jövedelemre van szükség a megélhetéshez, mint a nők szerint, de mind két nem a legmagasabb arányban a 250-350 ezer forintos nettó jövedelemre voksolt.

A kutatás alapján az is elmondható, hogy a budapestiek magasabb jövedelmet várnak el, mint a vidéken élők.

Forrás: Napi.hu