Kipcsak vagyok, nem turista

Föld S. Péter 2019. október 16. 07:23 2019. okt. 16. 07:23

„Szeretnék a kipcsakok nagy barátjának, Nazarbajev elnök úrnak is gratulálni a magas kitüntetéshez. A jelenlevők közül nem mindenki tudja, de Magyarországon vannak kipcsakok. Sok magyarban van kipcsak vér. Ezeknek van önkormányzatuk. És Nazarbajev elnök úr a mindenkori elnöke a magyar kipcsak törzseknek is". Ezt a Türk Tanács ülésén mondta Orbán Viktor, majd Nazarbahjev kazah diktátort méltatta, akiről azt állította, hogy Nazarbajev a magyar kipcsak törzsek mindenkori elnöke.

Azt a viccet ismerik, hogy két kipcsak utazik a vonaton? Azt mondja Kohn a Grünnek…

Csak oldani próbáltuk a feszültséget ezzel a tréfás felütéssel. Mert feszkó van, nem is kevés. Nem is az, hogy Orbán Viktor szerint kipcsakok vagyunk. Nem volna ezzel baj, Simicska Lajos óta tudjuk, hogy mindenkinek alkotmányos joga hülyének lenni. De hogy eddig miért nem hallottunk a kipcsak eredetről, az tényleg rejtély. Itt valami nagy titoknak kell lenni. Vagy rejtegetni való disznóságnak.

Talán valamelyik régen élt kipcsak csinált valamit, amire nem lehetünk büszkék. Ezért nem reklámozta Orbán, hogy bennünk, magyarokban kipcsak vér is csordogál.

Bármit is jelentsen ez.

Idáig ugyanis az ment, hogy nem akarunk kevert nép lenni. Ezért nem engedünk be hazánkba idegeneket, kivéve, ha ukránok az illetők és azért jönnek, hogy a Fideszre szavazzanak. De gyermeknemzés szóba sem jöhet, Borkai Zsolt sem azért keveredett horvát prostikkal, hogy felhígítsa a nemzet génállományát.

Tartozunk annyival az utókornak, hogy megírjuk a kipcsak nép történetét. Keveset tudunk róluk, de ez a kevés is épp elegendő a történetük megírásához. Vázlatosan csak annyit róluk, hogy a kipcsakok a világ legrégibb népe, s mint ilyen, szabadságszerető, szilaj nemzet, amely nem tányérból, hanem tenyérből eszik. Nem véletlen, hogy ezer évvel ezelőtt így sóhajtoztak a már akkor is hanyatló nyugat-európai népek: a kipcsakok nyilaitól ments meg uram minket. Ezt később egy kokaintól bódult korrupt szerzetes félrefordította, és az lett a szöveg, hogy a kipcsakok nyilasaitól ments meg uram minket.

A kipcsakok annyira szerették a szabadságot, hogy feljegyzések szerint, ha csak tehették, diktátorok társaságát keresték. Időnként ugyan elkergették az önkényurakat, de aztán felköptek a levegőbe, aláálltak, s kerestek maguknak másik elnyomót. A kipcsakok találták fel a futballt, a rágógumit, a hanyatt esést, ők rendezték az első ritmikus majompelenkázó világbajnokság selejtezőjét.

Szóval, jó, hogy Orbán Viktortól végre megtudhattuk, kik vagyunk. Az persze továbbra is érthetetlen, miért várt ezzel az önkormányzati választás utánig, bár erre is lehet magyarázat: nem akart beavatkozni a választás tisztaságába. Attól tartott, hogyha mi, magyarok idő előtt megtudjuk, hogy a mi ereinkben is kipcsak vér csordogál, hajlamosak leszünk felgyújtani az MTVA Kunigunda utcai székházát, autókat borogatunk és a tévé büféjében felzabáljuk az összes Túró Rudit.

Ekkor mondta a legnagyobb kipcsak, akinek a nevét most a személyiségi jogok miatt nem írnánk ide, mert mindenki rajta röhögne, és ujjal mutogatnának rá, hogy né, ez az Orbán még Kósa Lajosnál is hülyébb, na szóval, ekkor mondta azt, hogy aki kipcsak tőlünk tart.

Mi, kipcsakok, azóta is ehhez tartjuk magunkat.