Király Júlia kiszáll az ellenzék kampányából Róna Péter elnöki jelölése miatt

HírKlikk 2022. február 20. 06:00 2022. feb. 20. 06:00

Nagyon berágott Róna Péter államfői jelöltségén Király Júlia, Márki-Zay Péter gazdaságpolitikai tanácsadója. Olyannyira, hogy közölte, nem vállal több nyilvános szereplést az ellenzék kampányában.

Márki-Zay Péternek és az ellenzéki összefogás gazdaságpolitikai döntéshozóinak címzett levélben fejezte ki ellenérzését Róna Péter jelölése miatt Király Júlia közgazdász, a miniszterelnök-jelölt gazdasági tanácsadója – értesült az atv.hu.

A dolgot egyébként nem akarta a nyilvánossággal közölni, csak aztán valahogy az információ mégis az atv.hu-nál landolt. Az is kiszivárgott, hogy Király Júlia szerint Róna Péter egy „huncut, pici gazember”, úgyhogy ő ezért nem vállal több nyilvános szereplést az ellenzéki kampányban

Az MNB volt alelnöke dörgedelmét eredetileg nem a nyilvánosságnak szánta, aztán mégis nyilvánosságot kapott. 

Király Júlia tavaly ősszel csatlakozott Márki-Zay Péter csapatához, együttműködésük hónapokig zökkenőmentes is volt, mígnem Róna Péter lett az ellenzéki pártok közös köztársasági elnök-jelöltje. Róna Péterrel viszont évek óta súlyos vitáik voltak, egyebek között a devizahitelek miatt. 

Király Júlia kijelentette, hogy nem akar károkat okozni az egyesült ellenzéknek és leszögezte: minden nyilvános szerepléséről lemond, és a háttérbe húzódva „próbál szurkolni” azért, „hogy megbukjon ez a rendszer”.

Az ATV kereste telefonon Király Júliát, de nem érte el.

Forrás: atv.hu