Kis híján megfúrták az ARC-kiállítást

Csanádi Dávid 2019. szeptember 18. 13:00 2019. szept. 18. 13:00

A Fidesz szövetségesre talált a Civil Zugló Egyesületben, mégsem sikerült megakadályozni, hogy az általában kritikus hangvételű plakátkiállítás létrejöjjön.

A zuglói önkormányzat kormányoldali képviselői mindent megtettek, hogy az ARC plakátkiállítást ne lehessen megrendezni. Olyannyira, hogy szövetségest is találtak a választáson mindenki ellen induló, eddig nagyjából ellenzékinek tűnő Civil Zugló Egyesületben. Utóbbiak a napokban kerültek reflektorfénybe egy választási jogsértés kapcsán, amelyről mi is írtunk.

Végül az önkormányzat ebben a kérdésben illetékes bizottsága az MSZP és az Összefogás Zuglóért Egyesület képviselőinek szavazatával úgy döntött, hogy Zugló otthont adhat a kiállításnak, amely szeptember 27. és október 13. az Örs vezér úton, az Örs vezér tere közvetlen közelében lesz látható.

A kiállítás címe „KLÍMARIADÓ!”, ami önmagában is kényelmetlen a klímaváltozással nem szívesen foglalkozó kormányoldalnak, az időpontja pedig még kellemetlenebb, hiszen az önkormányzati választások hajrájában kerül sor a mindig nagy érdeklődésre számot tartó, gyakran erősen kritikus hangvételű alkotások bemutatására.

Hogy a Fidesznek miért lett volna érdeke, hogy a kiállítást megfúrják, az magától értetődő, az viszont már eléggé meglepő, hogy az ex-LMP-s Várnai László fémjelezte Civil Zugló Egyesület miért akart akadályt gördíteni az ARC megrendezése elé. Mindenesetre ezt most sikerült a baloldalnak megakadályoznia, ami akár egy részsikernek is elkönyvelhető a választások előtt.