Kitört a botrány Pécsett, rendőrségi feljelentést tesz az ellenzék jelöltje

HírKlikk 2019. augusztus 14. 20:17 2019. aug. 14. 20:17

Közvélemény-kutatásnak álcázott lejárató kérdésekkel hívogatják a pécsieket, ami egy rövid idő után egészen furcsa fordulatot vesz. Az ellenzék jelöltjével kapcsolatban többek között az iránt érdeklődnek, hogy „akkor is szavazna-e Péterffy Attilára, ha kiderülne, hogy családon belüli erőszakot követett el?”

Az Amygdala nevezetű cég nevében telefonálnak egy közéleti témákról szóló közvélemény-kutatásra hivatkozva, természetesen a telefonszámot a készülékek nem jelzik ki. Életkort, végzettséget, irányítószámot is kérnek. (Az Amygdala néven egyébként a Szinapszis Piackutató és Tanácsadó Kft. szokott bejelentkezni, róluk korábban az Átlátszó és a Magyar Narancs is azt írta, hogy főképp a Fidesznek kedves témákban kérdezősködnek.)

Péterffy Attila a Népszavának azt mondta: még ma megteszi a rendőrségi feljelentést rágalmazás miatt. 

Továbbá csütörtökön közzé tesz egy felhívást, amelyben 100 ezer forintot ajánl fel annak, aki ezeket az álkérdéseket rögzíti és elküldi neki, amit bizonyítékként szeretne felhasználni.

Péterffy a Népszavának azt mondta, hogy számított arra, hogy a Fidesz bevet kreatív eszközöket is a lejáratására, de, hogy ennyire "lemennek kutyába", azon megdöbbent. 

Forrás: Hírklikk