Kitört a háború a szombathelyi Fideszben

HírKlikk 2019. július 18. 17:49 2019. júl. 18. 17:49

Keményen kiosztotta Hende Csaba fideszes képviselőt Szombathely fideszes alpolgármestere, aki megalázónak tartja, hogy annak ellenére, hogy 2014-ben még a Fidesz listavezetője volt, és öt éve alpolgármester, most szóba se állnak vele a fideszes vezetők. Koczka Tibor nem zárta ki, hogy mégis elindul a választáson.

Hende Csaba jelen pillanatban a szombathelyi Fideszt is szétveri

- mondta Koczka Tibor, Szombathely fideszes alpolgármestere egy csütörtöki sajtótájékoztatón.

Az Ugytudjuk.hu beszámolója szerint Koczka azt is elmondta, hogy megalázónak tartja, amit a Fidesz művelt vele az elmúlt hetekben. Hiába volt ugyanis 2014-ben a Fidesz listavezetője, aztán a város második embere, „még csak egy telefonhívást sem kapott, hogy tisztázzák, a jövőben nem számolnak személyével”.

A történet megértéséhez érdemes visszamenni az év elején történtekhez, amikor alapvető politikai változás történt Szombathelyen. A helyi ellenzék ugyanis összefogott, és mivel a közgyűlésben melléjük állt az addig a Fideszt támogató alpolgármester, meglett a közgyűlési többség is.

Innen kezdődött a Fidesz vesszőfutása, ugyanis az új többség sorban váltotta le a fideszes kötődésű embereket a városi cégekben, ráadásul a költségvetési számokat is sorban szabta át az új többség.

Ezek után végérvényesen eldőlt, hogy Koczkát nem indítják egyéniben, sőt, a Fidesz listáján sem kapott helyet, nyilván minden vesztenivaló nélkül állhatott ki a nyilvánosság elé.

Koczka azt mondta, hogy az elmúlt négy hétben sem Balázsy, sem pedig a párt választókerületi elnöke nem kereste meg, és ezt „mérhetetlenül megalázónak” tartja, hogy az elmúlt ciklusban nyújtott munkájának tükrében. Ezután pedig utalt a Fidesz helyi többségének elvesztésére, amiért Hende Csabát tette felelőssé.

A Fidesz számára nem mellékes, hogy mit tervez ezek után Koczka, például elindul-e októberben az választáson, ugyanis Koczka a Fidesztől tudna sikerrel szavazatokat elvenni, ami tovább nehezíti a kormánypárt dolgát.