„Ki hiszi el, hogy Mészárosék üzletet kötni járnak luxusállamokba?"

HírKlikk 2021. április 10. 16:41 2021. ápr. 10. 16:41

„Orbán Viktorék döntése értelmében, üzleti célú utazás esetén bizonyos államok meglátogathatók. Az csupán a véletlen műve lehet, hogy ezek között szerepel Bahrein, az Emirátusok vagy Szingapúr” – vélekedik Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd képviselője.

„Gondtalan utazási lehetőség Dubaiba! Nem, ez nem egy utazási hirdetés, hanem Pintér Sándor és a kormány üzenete – persze nem akárkinek, elsősorban azoknak a fáradhatatlan vállalkozóknak, akik még a világjárvány alatt is sorra utaznak külföldre „üzletkötés céljából”, így akár Dubaiba, akár a Maldív-szigetekre” – kezdi Facebook-bejegyzését Kocsis-Cake Olivio, hozzáteszi, „csupán a véletlen műve lehet”, hogy luxusállamok kerültek fel arra a listára, amelyek meglátogathatóak üzleti céllal.

„A NER OE-LEM lajstromjelű magánrepülőgépe a márciusi hosszú hétvégén éppen Dubaiba tett egy kitérőt, a HVG felvétele alapján Mészáros Lőrinccel és új kedvesével” – emlékeztet a képviselő.

„Pintér Sándornál arról érdeklődtem, hogy az elmúlt időszakban hányan jöttek Magyarországra üzleti útról, illetve hogy az ezeket az utakat igazoló papírok közül hány nem volt hitelt érdemlő” – olvasható Kocsis-Cake bejegyzésében, amelyből kiderül, hogy a belügyminiszter úgy válaszolt, hogy a rendőrség nem végez adatgyűjtést.

„Vagyis bárki bemondhatja, hogy üzleti úton volt, így elkerüli az egyébként kötelező karantént, hiába nem rendelkezik hitelt érdemlő igazolással, hiába fertőződhetett meg” – értelmezi Pintér Sándor válaszát a képviselő.

„Önök el tudják képzelni, hogy Mészárosék üzletet kötni járnak rendszeresen tengerpartokra, luxusállamokba?” – teszi fel a kérdést Kocsis-Cake.

„Úgy tűnik, hiába mondta Orbán Viktor, hogy vissza kell fogni az efféle utazásokat, úgy tűnik, túl hosszú pórázon tartotta az oligarcháit – ez persze nem gond, hiszen Pintér Sándor asszisztálásával úgyis nyugodtan repkedhetnek ide-oda, a rendőrség úgysem végez adatgyűjtést” – zárja sorait a képviselő.

Forrás: Facebook