Kocsis István ételt oszt, Mengyi Roland könyvtáros a börtönben

HírKlikk 2020. október 22. 09:19 2020. okt. 22. 09:19

Ételosztóként tölti ötéves büntetését Kocsis István, az MVM és a BKV korábbi vezérigazgatója a kecskeméti börtönben, Mengyi Roland pedig a könyvtárban szorgoskodik – tudta meg a Blikk.

A lap szerint, Kocsis azon kevesek közé tartozik, akik házon belül végezhetik a munkájukat. Pár négyzetméteres kis helyiségben teljesít szolgálatot. Ide hozza be a kisteherautóval érkező ételt reggel és délben. Ügyelnie kell, hogy mindenki a megfelelő kosztot kapja, a kecskeméti Wéber Ede utcai börtönben ugyanis lehet választani például vegetáriánus menüt, illetve a cukorbetegeket és más egészségi problémával küzdőket is speciális koszton tartják.

Akár a saját maga által megtermelt paprikából, paradicsomból is összeüthetett friss lecsót a nyáron, ennek a börtönnek ugyanis saját veteményese is van, ahol az elítéltek kertészkedhetnek.

A lap megjegyzi, a köznyelv nem véletlenül hívja luxusbörtönnek a Wéber Ede utcai intézményt, noha a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága ezt a jelzőt többször is visszautasította. 

Itt tölti négyéves büntetését Mengyi Roland korábbi fideszes képviselő is, költségvetési csalás miatt. A börtön könyvtárosa lett.

Forrás: Blikk