Kocsis Máté két élete

Föld S. Péter 2023. október 25. 14:40 2023. okt. 25. 14:40

Különös anyagból vannak gyúrva a Fidesz politikusai: vagy kettő van belőlük, vagy szuperképességeik révén egyszerre két helyen is képesek megjelenni. Kocsis Mátéra, a Fidesz frakciójának vezetőjére mindenképpen igaz a fenti megállapítás: miközben Facebookon arról posztolt, hogy a Kossuth téren ünnepel, Krétán nyaralt, hozzá hasonló illusztrisok – Bayer Zsolt, Kálomista Gábor és Halász János – társaságában. Nem a MIÉP-ből a Fideszbe migrált Kocsis az egyetlen, aki egyszerre két helyen is képes megjelenni: hasonló már előfordult Szijjártó Péterrel is.

A Népszava egyik olvasója fotózta le a Kréta szigetén található Heraklionban Kocsis Mátét, és kompániáját: Kálomista Gábor producert, Bayer Zsolt közírót és Halász János frakciószóvivőt, amint felszálláshoz készülődnek a Budapestre induló járatra. Nem volna ezzel baj, Kréta ősszel is szép, Heraklion kellemes hely, csak ajánlani lehet mindenkinek. Főleg azoknak, akik ezzel egyidőben a Facebookra feltöltött bejegyzéssel nem azt sugallják, hogy a Kossuth téren ünneplik az 1956-os forradalom évfordulóját. 

Kocsis frakcióvezető - akinek a feleségéről nemrégiben derült ki, hogy egy érdemi munkát nem végző cég felügyelőbizottságában már több mint öt éve havonta 550 ezer forintot keres – érezhette, hogy valami nincs rendben ezzel a nemzeti ünnepre időzített krétai kirándulással. Ezért, feltehetőleg álcázásból kifolyólag, ismert külsejét elváltoztatva, szakállasan, melegítőben és fejébe húzott baseball sapkával emlékezett az egykori pesti srácok hősiességére a heraklioni repülőtéren.

A Népszava nem érte be a fotó közlésével, megkérdezte Kocsist, miként volt képes egyszerre két helyen lenni, ám szerencsére megnyugtató válasz érkezett: egy munkatársa tette fel a posztot, ő írta Kocsisról, hogy a Kossuth téren van, miközben a frakcióvezető Krétán töltötte a hosszú hétvégét.

Nem ez az első eset, hogy a Fidesz valamelyik potentátja egy időben két helyen is látható volt. 2020 augusztusában, amikor javában tombolt a Covid-járvány és Orbán Viktor miniszterelnök óva intette a magyarokat a külföldi utazásoktól – emlékszünk: Több Balaton, kevesebb Adria – Szijjártó Péter külügyminiszter egy fotóval jelentkezett a Facebook oldalán, amelyen az látszik, hogy a külügyminiszter a nyári rekkenő ellenére, keményen dolgozik a magyar emberek érdekében. Sajnos az Átlátszó fotósa rosszkor volt rossz helyen, és megörökítette, hogy Szijjártó ugyanebben az időben a NER egyik fő kedvezményezettjének, Szijj Lászlónak a jachtján nyaralt a családjával. Mindez nemcsak azért kínos, mert kiderült, hogy Szijjártó hazudott és nem munkával töltötte az idejét, hanem – Orbán kérése ellenére – a Balatonon helyett az Adrián nyaralt. A helyzet ennél sokkal súlyosabb. A Lady Mrd elnevezésű luxusjachthoz hasonló hajókat a szakértők számításai szerint egy hétre nagyjából 60 millió forintért lehet kibérelni, s bár Szijjártó Péter külügyminiszterként bizonyára jóval a magyar átlag fölött keres, de bevallott jövedelméből még így sem telhet ilyen fejedelmi nyaralásra. Ha viszont kedvezményt kapott Szijj Lászlótól, netán kifejezetten ingyen élvezhették a Lady Mrd szolgáltatásait, akkor még rosszabb a helyzet: ebben az esetben felvetődik, hogy Szijj nagyvállalkozó bizonyos, másoknak nem járó előnyök fejében látta vendégül egy hétre a Szijjártó családot.

Ez az igazi hungarikum, nem a lángos, vagy a székelykapu: hogy olyan csodalények osztják nekünk az észt, oktatnak ki bennünket jó erkölcsből, hazaszeretetből, valamint minden másból, ami fontos, akik egyszerre két helyen is képesek megjelenni. 

 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom