Kocsis Máté szerint a Kaleta-ügyben felháborító a bíróság ítélete

HírKlikk 2020. július 8. 20:55 2020. júl. 8. 20:55

A Fidesz frakcióvezetője Kaleta Gábor volt perui nagykövet tettét undorítónak, a bíróság ítéletét pedig felháborítónak és elfogadhatatlannak tartja.

Kocsis Máté a Facebook-oldalán úgy fogalmazott: Kaleta Gábor ahelyett, hogy enyhítésért fellebbezne, inkább nézzen szembe „gyomorforgató" tettével, és annak minden létező következményével, „ugyanis az ügynek még nincs vége".

A kormány valamennyi gyermekvédelmi jogszabályt felülvizsgál és szigorítani fog, hogy a pedofilok ezentúl a legsúlyosabb büntetéseket kapják, ne reménykedhessenek a bíróság enyhe ítéletében sem, és a jövőben nyilvános listákat lehessen vezetni róluk – hangsúlyozta. A frakcióvezető azt írta: két gyermek apjaként, állampolgárként és politikusként is ezt tartja helyesnek.

Minden jóérzésű ember közös ügye, hogy a leghatározottabban, a „legdurvábban" fellépjenek a pedofilok ellen – írta Kocsis Máté.

Kaleta Gábort a bíróság egy év – végrehajtásában 2 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre és 540 ezer forint pénzbüntetésre ítélte gyermekpornográfia miatt.

A Fidesz tehát, miután eredetileg megpróbálta eltitkolni az ügyet, most bekeményít, bizonyára azért, mert nem akarja, hogy az ellenzék szigorítási követelései növeljék az ellenzéki pártok népszerűségét. 

Forrás: MTI/Hírklikk