Komjáthi: a magyar dolgozók nem cselédek, többet érdemelnek!

HírKlikk 2019. szeptember 13. 14:55 2019. szept. 13. 14:55

Mondjon le Homolya Róbert, a MÁV vezérigazgatója! Vállalja a felelősséget ő és a magyar kormány, hiszen a MÁV mára mindennapos biztonsági kockázatot jelent – mondta Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke, pénteken sajtótájékoztatón.

Péntek reggel Pécel és Rákos között kis híján ismét tragédia történt, mert, sokadjára az elmúlt hónapokban, ismét szembe mentek egymással vonatok – mondta.

Vajon „mikor gondolja úgy Homolya, egykori államtitkár és Mészáros Lőrinc barátja, hogy elérkezett az idő, hogy nem várja meg, hogy bekövetkezzen emberéleteket követelő tragédia, és belátja, hogy alkalmatlan pozíciójának betöltésére, lemond, és elmegy jegykezelőnek - merthogy abból hiány van?” – tette föl a kérdést Komjáthi.

A MÁV „gyakorlatilag összeomlott”, és Homolya nem tudja kezelni a helyzetet.

Akkora a létszámhiány, hogy ha egy éjszakás jegypénztáros nem tud bemenni dolgozni, „vége a világnak” – nincs jegyeladás. Budapest Nyugati pályaudvaron a minap még az automaták sem működtek. A Keleti pályaudvaron „középkori” higiéniás állapotok vannak, az utasoknak pedig egy öt négyzetméteres műanyagtető áll csak rendelkezésre, hogy az eső vagy a 40 fokos hőség elől behúzódjanak.

„A magyar emberek ennél sokkal többet érdemelnek!” – mondta Komjáthi, felmutatva a MÁV Etikai Kódexét, amely többek között elvárja, hogy az utasok a lehető legmagasabb szintű kiszolgálásban részesüljenek.

Ez pedig azért nem teljesül, mert a kormány Homolyától nem is várja ezt el, hiszen „mint látjuk, cselédországban élünk, Orbán Viktor cselédországot teremtett az országunkból (…) és a cselédeknek jó ez is.”

„A cselédeknek jó az, hogy nem biztos, hogy haza tudnak menni a munkahelyükről, mert esetleg összeütközik két vonat.” 

Komjáthi azt mondta: reggelente dolgozók ezrei indulnak vonattal munkába abban a reményben, hogy este épségben hazaérnek a családjukhoz. De ezt Homolya nem tudja nekik garantálni, holott éppen ezeknek az embereknek az adójából kap havonta 25-ször annyi fizetést, mint egy átlagos MÁV-dolgozó.

„A magyar ember, a magyar dolgozók nem cselédek, többet érdemelnek!” – erősítette meg.

 

Forrás: Hírklikk