Komjáthi Imre: ki és hogyan dönt a Szerencsejáték Zrt szponzorpénzeiről?

HírKlikk 2023. október 27. 11:20 2023. okt. 27. 11:20

Írásbeli kérdéssel fordult Rogán Antalhoz az MSZP társelnöke a Szerencsjáték Zrt. támogatási gyakorlata miatt. Komjáthi Imre arra kíváncsi, kik és milyen szempontok szerint osztják szét az állami vállalat pénzeit?

A közelmúltban a hvg.hu írt először arról, hogy bő félmilliárd forintot szórt szét az elmúlt két hónapban a Szerencsejáték Zrt. támogatásosztó cége, méghozzá zömében már jól ismert, NER-kedvenc vállalkozásoknak. 

A lap szerint ezek évek óta visszatérően és rendszeresen megkapják a maguk sokmilliós szponzorpénzeit: a kormányfő vejéhez közeli érdekeltség épp úgy, mint Szijjártó Péter testvérének cége vagy éppen a Tóth Gabi koncertjeit szervező vállalkozás.

A fenti hír kapcsán fakadt ki közösségi oldalán Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke: „hogy lehet az, hogy mindig éppen a NER kegyeltjei kapnak támogatást az állami cégtől?” A politikus szerint a döntéshozók már a látszatra sem figyelnek.

Komjáthi szerint százmillió forintok vándorolnak olyanok zsebébe, akikről még csak nem is tudunk. A Szerencsejáték Zrt. ugyanis csak az 5 millió forintnál nagyobb támogatásokat köteles nyilvánosságra hozni. „A számukra aprópénznek tűnő pár millás támogatásról szinte semmit sem tudunk” – fogalmazott a politikus, aki szerint a sok kicsi sokra megy alapon tényleg több százmillió forintot osztogatnak szét évente valakik, valakiknek.

Az MSZP társelnöke szerint az is joggal háborít fel minden jóérzésű embert, ha azt látja, hogy a Heim Pál Gyermekkórház csak 5 milliót kap, míg „a Fideszhez behódolt zenészek, vagy cégek, szervezetek” tízszer-hússzor annyit. „Ugye ez így nagyon nincs rendben?” – hívta fel a figyelmet.

Ezért írásbeli kérdéssel fordult Rogán Antal, Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterhez, hogy tájékoztatást kérjen: ki és hogyan dönt a Szerencsejáték Zrt szponzorpénzeiről, és kinek adott még ilyen formában támogatást az állami cég?



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom