Komjáthi Imre: Magyarország a szomorú lelkek országa lett

HírKlikk 2024. május 24. 08:05 2024. máj. 24. 08:05

Hiányzik az országból az emberség, a megbecsülés, az odafigyelés és a gondoskodás – mondta az ellenzéki hárompárti koalíció országjárásának következő állomásán, Miskolcon Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke. Arról beszélt, hogy ennek nem kell így maradnia, garanciája pedig az MSZP-DK-Párbeszéd együttműködése.

Komjáthi Imre elmondta, 2010 előtt 1047 munkavédelmi és munkaügyi felügyelő dolgozott az országban, hogy védje a magyar munkavállalókat, most 300 ember végzi ezt a munkát, és ezért történhet meg, hogy az iváncsai akkugyárban, egy robbanás következtében két ember meghalt. Rámutatott, a kormány eltakarítja a törvényeket, a jogszabályokat a távolkeleti tőke útjából és odadobja prédának a magyar munkásokat, hogy így tegyék olcsóvá a munkaerőt. Emlékeztetett, Parragh László azt mondta, a magyar versenyképesség motorja az olcsó munkaerő. „62 honfitársunk nem ment haza a munkából tavaly, mert baleset érte, és nem olyan intézkedéseket hoznak, amelyek megvédik a dolgozót, hanem intézkednek arról, hogy nem kötelező a munkavédelmi oktatás, elég átadni a dolgozónak az oktatási anyagot, de nem kötelező a munkaegészségügyi szűrés sem.”

Komjáthi Imre nyomatékosította, a magyar dolgozók semmivel sem érnek kevesebbet, mint Németországban, Svájcban, Luxembourgban vagy Franciaországban. Megígérte, hogy Dobrev Klárával és a szociáldemokrata-zöld szövetséggel meg fogják védeni a magyar munkásokat, olyan intézkedéseket hoznak. „Ma lenézik a dolgozó embereket, azokat, akiknek adófizető forintjaiból dőzsölnek” – fogalmazott.

Az MSZP társelnöke szerint van gyógyír, ugyanazt tudja ígérni, mint a hat gyermekének, „mindig lesz tető a fejed felett, mindig meleg otthon vár, mindig lesz étel az asztalon, a cipőd nem lesz lyukas és a kabátod sem széllel bélelt. Ha beteg leszel, ápolunk és lesz gyógyszer a bajra, mindig meghallgatunk, beutazhatod a világot, tanulhatsz, lehetsz, aki akarsz, mert a közösséged ott lesz, hogy megtartson, biztasson és elkapjon, de erre csak szocialisták-szociáldemokraták-zöldek szövetsége képes” – foglalta össze Komjáthi Imre.

Dobrev Klára, az MSZP-DK-Párbeszéd szövetség közös EP-listavezetője beszédében azt emelte ki, hogy egyre nehezebb megélni ebben az országban, egyre nehezebb bevásárolni, az egészségügy romokban és az oktatással sem foglalkoznak. Hozzátette, szégyen, hogy már nem csak a fiatalok, hanem az ötvenes éveikben járók is azt fontolgatják, hogy elhagyják az országot.

A választásokon azért is kell támogatni az MSZP-DK-Párbeszéd szövetség jelöltjeit, mert most tudjuk megállítani Orbán Viktort, aki már tervezi, hogy a kormánypárt esetleges újabb győzelme esetén megszorításokat fog bevezetni – összegzett Dobrev Klára.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom