Komjáthi Imre: mindenki hallgat az ötmilliós szendvicsről

HírKlikk 2024. május 23. 10:30 2024. máj. 23. 10:30

Még mindig nem kapott érdemi választ Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke arra, hogy Szijjártó Péter kairói útján a fedélzeti ellátás miért került több mint 5 millió forintba, az internetezési lehetőség pedig majdnem 7 millióba. A külügyminiszter korábban az ATV-ben azt mondta, egy szendvicset kaptak és ő sem érti ezeket az árakat.

Komjáthi Imre az Egyenes beszéd című műsorban elmondta, már Szijjártó Péter válasza előtt írásbeli kérdéssel fordult a miniszterhez, aki a honvédelmi miniszterhez irányította, mert honvédségi gépen fogyasztottak. A tárcavezető azt mondta, minden a jelenlegi szabályoknak megfelelően történt. Ezek után Orbán Viktornak is feltette levélben a kérdést, de a kormányfő visszaküldte a honvédelmi miniszterhez, akinek újabb válaszában az állt, a honvédelmi miniszter nem adatgazda – írta le kálváriáját a szocialista politikus, aki szerint az embereknek joguk van megtudni, hogy az adófizetők pénzét mire költik.

Komjáthi Imre a Szijjártó interjú után újra feltette a kérdést a honvédelmi miniszternek, hogy megtudja, hova könyvelik el a szalámis szendvicseket – ha valóban azok –, és újra ugyanaz a válasz érkezett. Ekkor Péterfalvi Attila adatvédelmi biztoshoz fordult, de ott azt mondták, hogy a szocialista országgyűlési képviselő megfelelően járt el az írásbeli kérdéseivel, az adatvédelmi hatóság ezt nem tárgyalja.

„Azt kell megtudni, hogy költségvetési forrásból miért dőzsölnek, egy vacsora 5 millió forint és persze, ez kevésnek tűnik ahhoz képest, amit a NER-lovagok – száz és ezer milliárdokat – ellopnak” – tette hozzá az MSZP társelnöke, aki a közérdekű adatigénylést fontolgatja, miután a Szerencsejáték Zrt.-vel is perre mentek, mert szeretnék megtudni kik kaptak támogatást.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom