Karanténban az Európai Tanács elnöke, halasztják az EU-csúcsot

HírKlikk 2020. szeptember 22. 18:30 2020. szept. 22. 18:30

A Twitteren közölte az Európai Tanács elnökének szóvivője, hogy egy héttel elhalasztják a csütörtökre és péntekre tervezett az uniós csúcsot, mert Charles Michel karanténba került. A belga politikus tesztje negatív lett.

Barend Leyts, az Európai Tanács elnökének szóvivője arról tájékoztatott a Twitteren, hogy a szeptember 24-25-re tervezett értekezletet október 1-2-re halasztják.

Mint írta, ennek oka, hogy a Charles Michel közvetlen környezetében dolgozó egyik biztonsági tiszt koronavírustesztje pozitív lett.

Az uniós csúcs fő témája egyébként a Belarusz és a Törökország elleni szankciók ügye lett volna. Erről hosszú vita volt a külügyminiszterek hétfői ülésén, azonban döntés nem született Ciprus ellenkezése miatt.

Egyébként Orbán Viktor szóvivője, Havasi Bertalan kedden, a hír előtt még azt közölte az ATV-vel, hogy Orbán Viktor nem vesz részt a budapesti Szuperkupa-döntőn, mert Brüsszelbe utazik az Európai Tanács ülésére. Charles Michel karanténkötelezettsége miatt, azonban ez az akadály elhárul a meccsnézés elől.

Forrás: Euronews