Koronavírusos idős magyar férfi okozott pánikot Kambodzsában

HírKlikk 2020. szeptember 29. 05:00 2020. szept. 29. 05:00

Több mint nyolcvan embert igyekeznek a kambodzsai egészségügyi hatóságok felkutatni és letesztelni, miután egy koronavírussal fertőzött magyar férfi idő előtt elhagyta a karantént – közölte a kambodzsai egészségügyi minisztérium.

Vasárnapi közleményük szerint, a szóban forgó 70 éves magyar férfi szeptember 13-án érkezett Kambodzsába Franciaországból. A kötelező karantén 13. napján végeztek nála tesztet, amelynek pozitív eredménye múlt szombaton érkezett meg. A férfival egy repülőjáraton utazó 84 utast kontakt-személyekként kezelik, a hatóságok keresik őket, hogy koronavírus-tesztet tudjanak elvégezni rajtuk.

További riadalmat okozott, hogy a feleségével Sziemreap városban élő férfi a karantén időszaka alatt elhagyta otthonát, és elment festményeket vásárolni. Emiatt az őt szállító tuk-tuk jármű sofőrjét is le kellett tesztelni, illetve a hatóságok figyelemmel követik a férfi által felkeresett üzletben dolgozók állapotát is. A férfi feleségének tesztje negatív lett.

Hétfői hivatalos tájékoztatás szerint, az utóbbi 24 órában nem észleltek új megbetegedést Kambodzsában, ahol eddig mindössze 276 esetet diagnosztizáltak, és egyetlen halálesetet sem kötnek a koronavírushoz.

Forrás: MTI