Kósa Lajos zsidózott a Fidelitas kongresszusán

Föld S. Péter 2019. december 1. 06:13 2019. dec. 1. 06:13

Kósa Lajos ismét megcsillogtatta párját ritkító intellektusát. A Fidesz alelnöke az önkormányzati választásokat értékelte a Fidelitas kongresszusán, és arra a megállapításra jutott, hogy már semmi sem olyan, mint régen:

„Az antifasiszták összeálltak az újnyilasokkal, a zsidók kénytelenek voltak, vagy lehet, hogy jól is esett nekik a nyilas vitézt megszavazni a Hajdú-Bihar megyei közgyűlésbe”.

Más embertől meglepő lehet ez a megfogalmazás, de Kósa mondhat bármit, neki már úgyis mindegy, beárazták őt a Fideszben és a Fideszen kívüli világban is. Tudják róla, hogy azért tartják a Fideszben, mert kell valaki, aki azok nyelvén is képes megszólalni, akik olyan egyszerűek, mint a faék, és a tagolt mondatok túlságosan bonyolultak volnának számukra.

Persze, azért jó lenne tudni, honnan tudja Kósa Lajos, hogy ki zsidó és ki nem az. Nagy valószínűséggel Kósa Lajos az egyetlen ember ebben az országban, aki tisztában van vele, hogy a zsidók kire szavaztak. Lehet, Kubatov Gábor mondta el neki, bár róla eddig úgy tudtuk, hogy a Kubatov-listaként elhíresült törvénysértő okádék csak a politikai hovatartozást, azaz a megbízhatóságot tartalmazza, a származást, a felekezetet nem.

Korábban Martonyi János volt külügyminiszter igyekezett eligazítást adni a témában, de az rég volt, és valószínűleg ma már nem érvényes. Ha valaki nem emlékezne: a 2013-ban még külügyminiszterként ténykedő Martonyi a Jerusalem Post című újságban az izraeli-magyar kapcsolatok fontosságáról írt, valamint arról, hogy a holokauszt a magyar történelem egyik legnagyobb tragédiája. Majd egy kis színessel tette teljessé a cikket: „Nem vagyok zsidó, katolikus vagyok, de sokszor gesztikulálok a kezeimmel – és korántsem ez az egyetlen dolog, amiben hasonlítok a zsidókra.”  Ezek szerint akkoriban az számított zsidónak, aki úgy gesztikulált, mint Martonyi János. Ma már azonban minden másképp van, megváltozott a világ, úgyhogy elmondanánk Kósa Lajosnak, hogy is van ez a zsidókkal, az újnyilasokkal, valamint a Fidesszel. Emberiességből magyarázzuk el Kósa Lajosnak ezt a zsidós dolgot, mert meggyőződésünk, hogy nem volna jó, ha még a mostaninál is hülyébben halna meg.

Kezdjük azzal: nem lehet tudni, hogy a zsidók miként szavaztak. Mint ahogyan az sem tudható, hogy kire voksoltak a nem zsidók. Ami biztosan tudható: sok zsidó és nem zsidó azért nem szavazott Orbán Viktor pártjának jelöltjeire, mert elegük lett abból, amit a Fidesz az elmúlt kilenc évben Magyarországgal művelt. Hogy lerohasztották az egészségügyet, padlóra küldték az oktatást. Gyűlöletet szítottak, uszítottak mások ellen, s mindezt azért, hogy ezzel tereljék el a figyelmet arról, hogy nem kormányozzák az országot, hanem szétlopják.

Ebből lett elegük a zsidóknak és nem zsidóknak. Származástól, felekezettől függetlenül. A Fideszből lett elege sok embernek drága Lajos úr. A korrupcióból a kilátástalanságból, a reménytelenségből. Nem mellesleg a pökhendi arroganciából. Érted már Lajos? Ezért voksoltak sokan a zsidók és a nem zsidók közül a te pártod jelöltjei ellen.