Kövér László jelentéktelennek értékeli a saját munkáját

Föld S. Péter 2020. február 28. 10:55 2020. feb. 28. 10:55

Kövér László megdicsérte az ellenzéki képviselőket. Szerinte többségük normális és józan gondolkodású, bár vannak közöttük olyanok, mint például Hadházy Ákos, akik rombolják a parlament tekintélyét, és mocskolják a magyar országgyűlést. Kövér úgy véli, a kormány és ellenzék között annyira éles az ellentét, hogy az országgyűlésnek a végrehajtó hatalmat ellenőrző szerepe gyakorlatilag jelentéktelenné vált. Mint mondta, ez nagyon nagy baj, mert így a minisztériumok munkájának ellenőrzése nem érdemi mondanivalók mentén zajlik, hanem a napi politikai csatározások része lett.

Kövér László nem tette hozzá, bár bizonyára ő is tudja, hogy ezzel valójában a saját munkájáról állított ki bizonyítványt. Ő ugyanis a mára már alig tisztelhető háznak az elnöke, aki azonban szereptévesztésben van, és házmesteri szerepkörben mutatkozik. Az volna a dolga, hogy a parlament normális működését biztosítsa, ám nem ezt teszi. Az általa renitensnek mondott magatartásokat ugyanis a legtöbb esetben éppen az váltja ki, hogy Kövér házelnök felületesen végzi a munkáját, eltűri, hogy párttársai minden, formailag törvénynek látszó kormánypárti előterjesztést megszavazzanak, az ellenzéki indítványokat pedig, szinte automatikusan lesöpörjék az asztalról.

Nem érvekkel, ami még tolerálható lenne, hanem pökhendi, arrogáns, lekezelő demagógiával. Az ellenzéki észrevételekre, javaslatokra az utóbbi időkben már soha nem jön valódi válasz a kormányzati szereplők oldaláról, helyette gyurcsányozást, sorosozást és migránsozást hallhatnak a képviselők és azok a polgárok, akik még ilyen körülmények között is hajlandók figyelni az országgyűlésben történtekre.

Ezt tűri és bátorítja Kövér László, aki megrekedt az egypártrendszeri múltban és úgy viselkedik, mint a valamikori Ingatlankezelő Vállalat (ismertebb és közkedvelt nevén IKV). Ez a cég ugyanis pazarul és hiba nélkül működött volna, egyedül a lakók léte jelentett problémát a számára, mert mindenféle gondjukkal hozzá fordultak.

Kövér László is kiváló házelnök lehetne egy olyan parlamentben, amelyben egyetlen pártnak, a Fidesznek van frakciója. Volt már ilyen felállás, Magyar Szocialista Munkáspártnak hívták az akkori egypártot, amely szerényen az ország élcsapatának nevezte magát.