Kövér László rászólt a kormánypárti politikusokra

HírKlikk 2021. február 15. 15:42 2021. feb. 15. 15:42

A levezető elnöknek Jakab Péter, a Jobbik elnökének beszéde után kellett fegyelmeznie a Fidesz és a KDNP képviselőit.

Orbán Viktor kezdte a parlament első ülésnapját, ahol beszámolt arról, hogy a járványadatok növekedést mutatnak. Hozzátette, amint lesz elég vakcina, hozzákezdenek a korlátozások fokozatos és felelősségteljes feloldásához és ebben a kérdésben a kormány figyelembe veszi a járványügyi szakemberek véleményét és a konzultáció eredményét.

„Sok beszédnek, sok az alja” – mondta felszólalásában Jakab Péter és összegezte, hogy szerinte egyelőre ott tartunk, mintha Orbán Viktor miniszterelnök döntésképtelen lenne, ezért indít nemzeti konzultációt, mert így menekül a döntések elől.

„Az oltást nem lehet kötelezővé tenni, ami azt is jelenti, hogy az oltáshoz nem lehet előnyöket rendelni” – fogalmazott Jakab és hozzátette, hogy a szakemberek dolga meggyőzni az embereket az oltásról, akik azt mondják, hogy az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezetteket adassák be az emberek.

„Olyan ebben a témában, mint egy afrikai kuruzsló” – jelentette ki Jakab.

„Ez itt nem Oroszország, meg nem Kína, hanem Magyarország. Nálunk a nyugati világban nem az a dolga a kormánynak, hogy befenyítse a népet” – vélekedett a Jobbik elnöke és elmondta, hogy Orbán Viktor ahelyett, hogy kezelte volna a válságot, mindig másra mutogatott.

Történelmi bűnnek nevezte, hogy szerinte a miniszterelnök nem az országot, hanem saját magát védte a járvány ideje alatt. „Akiket ma kifoszt, azok holnap kormányváltó tömegként fognak visszavágni Önnek” – tette hozzá a politikus.

„Készüljön a bukásra!” – figyelmeztette Jakab a miniszterelnököt.

A felszólalás végén Kövér László levezető elnök felszólította a kormánypárti politikusokat, hogy a fizetésükben az is benne van, hogy csendben végighallgassák az ilyen felszólalásokat, még ha nehéz is.