Közös hadgyakorlatra készül Oroszország és Kína

HírKlikk 2024. július 5. 19:40 2024. júl. 5. 19:40

A Távol-Keleten újabb hadgyakorlatot tart az orosz és kínai haderő, miután nemrég fejeződött be az Egyesült Államok, Japán és Dél-Korea gyakorlata.

Nem ez az első alkalom, hogy a két nagyhatalom együtt veti be haderejét – számolt be a South China Morning Post, vette észre az Index. A Csedzsu-sziget közelében fognak megjelenni az orosz és kínai hadihajók.

Csütörtökön az orosz védelmi minisztérium jelentette be a hadgyakorlat tényét, azonban azt már nem közölte, pontosan mikor fog kezdődni és meddig fog tartani. Ez a negyedik közös hadgyakorlat a két ország részvételével. A Freedom Edge névre keresztelt akció az első a két ország között, amely légi, tengeri, kiber és tengeralatti egységeket is alkalmaz.

A mostani orosz–kínai közös gyakorlatozást néhány nappal azt követően jelentették be, hogy Vlagyimir Putyin orosz és Hszi Csin-ping kínai elnök Kazahsztán fővárosában, Asztanában találkozott a Sanghaji Együttműködési Szervezet (Shanghai Cooperation Organisation, SCO) csúcstalálkozóján.

Forrás: Index


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom