Közszolgálati interjú Karácsony Gergellyel

Kuncze Gábor 2020. január 26. 15:05 2020. jan. 26. 15:05

Riporter: Mai vendégünk Karácsony Gergely főpolgármester, akit köszöntök stúdiónkban, abból az alkalomból, hogy ötéves ciklusában utoljára látogatott hozzánk.
Karácsony: Bocsánat, de nem először?

R: Itt én kérdezek! Jó, legyen! Először és utoljára. Mivel jött?
K: Mivel meghívtak! (mosolyog)

R: Jó, persze, véletlenül meghívtuk. De, ha nem hívtuk volna, mivel jött volna?
K: Ha nem hívtak volna, nem jöttem volna.

R: Ilyenek maguk, ellenzékiek, állandóan akadékoskodnak. Azt kérdezem, hogy ha nem hívtuk volna, mivel jött volna?
K: Miért jöttem volna, ha nem hívnak?

R: Varjú Lászlót se hívtuk, mégis jött. Sőt, lefeküdt és fekve megtámadta a fölötte álló biztonságiakat. Még a karját is belecsavarta a tenyerükbe. Kunhalmi meg a csukott ajtón is majdnem átment. Úgyhogy maga is jöhetett volna úgy, hogy nem hívjuk.
K: Nem jöttem volna.

R: Ha nem hívjuk meg és maga ezért nem jött volna el, akkor mivel nem jött volna?
K: Bocsánat, de nem értem a kérdést! Egyébként fogunk értelmes dolgokról is beszélgetni?

R: Hogy fogja vezetni a fővárost, ha még egy egyszerű kérdést sem ért? Egyébként ez egy értelmes kérdés, ezt onnan lehet tudni, hogy a főnököm írta ide, a papírra.
K: Esetleg magától nem tudna egy értelmeset kérdezni?

R: Ez még nem fordult elő! Szóval: azt kérdezem, hogy ha nem hívtuk volna meg és nem jött volna el, akkor mivel nem jött volna? Biciklivel nem jött volna vagy autóval nem jött volna?
K: Na jó, ne szenvedjen tovább. Egy kis elektromos autóval jöttem, egy barátom hozott.

R: Ezért nem mertek megállni a székház előtt, mi? Még arra sem volt képes, hogy ott álljanak meg, amerre a kamera nézett.
K: Ez érdekes! Általában a kamera néz az esemény felé, nem az esemény megy a kamera elé. Ez valami innováció lehet önöknél. Mindegy! Én kiszálltam a bejáratnál, a barátom meg keresett parkolóhelyet.

R: Miért a bejáratnál szállt ki? Különben erre ne is válaszoljon, erre úgy sincs értelmes magyarázata. Szóval a biciklizés csak kampányfogás volt?
K: Ilyen hidegben, este, úgy, hogy még van egy esemény ma, amelyen részt kell vennem, nem bicikliztem. Egyébként pedig szoktam. Nem beszélnénk inkább a programomról?

R: Jó, beszéljünk a programjáról. Mit csinál ma este?
K: A főpolgármesteri programomról!

R: Ja, értem! Látja, én mindent megértek! Mondta is a főnök, hogy nagyon okos vagyok! Igaz, azt is mondta, hogy legközelebb a korábbi bugyit vegyem, az sokkal szexibb. Ő is okos, van szeme az ilyesmihez. Eltelt száz nap és maga még nem teljesítette a programját!
K: Egy komplex, ötéves programom van, persze, hogy nem teljesítettük száz nap alatt. Orbán Viktornak az volt a programja, hogy: „folytatjuk!”.

R: És folytatták is! Vagyis teljesítették száz napon belül. Sőt, azonnal folytatták!
K: Pedig jobb lett volna, ha nem!

R: Na, ebből elég! Nem sértegetheti a felcsúti Géniuszt! Kedves nézőink! Önök Karácsony Gergelyt nem látták! Ez volt a célunk! Viszontlátásra!