Kunhalmi Ágnes: Joe Biden és Kamala Harris a remény hírnökei

HírKlikk 2021. január 20. 17:15 2021. jan. 20. 17:15

Az MSZP társelnöke szerint az új amerikai kormány sikerében „mi is érdekeltek vagyunk, hiszen ami a világ legnagyobb demokratikus színpadán zajlik, az a világ egészére jelentős hatást gyakorol”.

„A mai napon iktatják be Joe Bident, az Amerikai Egyesült Államok 46. elnökét. Biden és leendő alelnöke, Kamala Harris a remény hírnökei” – kezdte Facebook-bejegyzését Kunhalmi Ágnes,

„A reményé, hogy a demokrácia újra képes szembeszállni az autoriter, szélsőjobb felé nyitott populista politikai irányzatokkal” – fogalmazta meg az MSZP politikusa, hozzátéve azt, hogy reményt ad az új elnök arra is, hogy Amerika legyőzze a járványt és a gazdaság ismét növekedési pályára álljon.

Kunhalmi szerint a legfontosabb talán az, hogy Bidenék „azt üzenik a világ minden demokratájának, hogy mindannyiunknak érdemes küzdeni a szolidaritásért és a demokratikus, progresszív értékekért”.

Az MSZP társelnöke úgy vélte, az új amerikai kormány sikerében „mi is érdekeltek vagyunk, hiszen ami a világ legnagyobb demokratikus színpadán zajlik, az a világ egészére jelentős hatást gyakorol”.

„Mi, a magyar demokrácia elkötelezett hívei is küzdünk azért, hogy országunkat megszabadítsuk a mostani autoriter rendszertől, helyreállítsuk a demokráciát és a jogállamot, érzékelhetően csökkentsük a társadalmi különbségeket és mindenki számára lehetőséget biztosítsunk a jobb életre, a felemelkedésre” – hangsúlyozta Kunhalmi.

Bejegyzése végén pedig sok erőt és sikeres munkát kívánt Joe Biden elnöknek és Kamala Harris alelnöknek.

Forrás: Facebook