Kunhalmi Ágnes: nem fikció, hogy jólétbe lehet emelni a magyar embereket

HírKlikk 2024. május 28. 08:30 2024. máj. 28. 08:30

Szeged egy befogadó, nyitott, sokszínű és progresszív város, amely mindig is a haladás pártján állt – mondta Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő, az MSZP-DK-Párbeszéd országjárásának szegedi állomásán, ahová a hárompárti szövetség képviseletében Dobrev Klára EP-listavezetővel érkezett. Az MSZP társelnöke elmondta, hogy a Szegedi Tudományegyetemen szerezte az első diplomáját, így otthonaként tekint a dél-magyarországi nagyvárosra.

Ezt a várost a szegedi polgárok teszik ilyenné, és a sokszínű, befogadó jellegéhez hozzájárulnak az itt tanulmányaikat folytató egyetemisták is, akik nemcsak barátokat, hanem szerelmeket is találhatnak, és később akár itt alapítanak családot is – mondta Kunhalmi Ágnes.

A vidéki lakosság kiszolgáltatott helyzetéről, a közeledő választás fontosságáról és a jóléti Európáról is beszélt a politikus, aki kiemelte, egy új kormány egyik legfontosabb feladata lesz, hogy a vidéki kistermelők, gazdálkodók mellé álljon és jólétet biztosítson számukra. 

Szeged egyfajta „vidéki köztársaság”

Kunhalmi Ágnes szerint egy demokratikus vezetésre jó szívvel bízhatják rá a várost az itt lakók, hiszen transzparensen és átláthatóan irányítja a települést. Az MSZP társelnöke elmondta, vidéki lányként jól tudja, a vidék kiszolgáltatottá vált a rendszerváltozás után, és különösen a Fidesz kormányzása alatt. A kormánypárt becsapta a vidéki embereket, kistermelőket, akik mellett ki kell állni, hiszen az ő védelmük jóléti, nemzeti ügy. Egy új kormány egyik legfontosabb feladata az lesz, hogy a vidéki kistermelők, gazdálkodók mellé álljon és jólétet biztosítson számukra – tette hozzá.

A baloldali EP-képviselőknek fontos feladatuk lesz, hogy uniós forrásokat szerezzenek

Olyan pénzekre van szüksége hazánknak, amelyek kikerülik Orbán Viktort és az oligarcháit – fogalmazott Kunhalmi Ágnes. Európa a közös jólétről szól, a magyaroknak is jár a jólét, ezért az európai integrációt erősíteni kell, hiszen ahogyan Orbán leépítette a jóléti vívmányokat hazánkban, úgy akadályozná meg a szociális Európa kibontakozását is – jelentette ki a szocialista politikus.

A baloldali pártok által ígért minimálbér, minimálnyugdíj és az európai családi pótlék, valamint az önkormányzatoknak járó közvetlen források igenis megvalósítható célok, mindez nem fikció, hanem valóság – mutatott rá.

A demokrácia és a piacgazdaság önmagában nem elégséges ahhoz, hogy tartós jólétbe emelje az állampolgárokat, ehhez egy felelős baloldali politikára van szükség – erősítette meg az MSZP társelnöke.

Dobrev Klára, a három párt szövetségének EP-listavezetője beszédében úgy fogalmazott, hogy nincs jó élet az Európai Unión kívül a magyarok számára, ezért az MSZP-DK-Párbeszéd szövetség egy erős szociális Európát szeretne megvalósítani a Fidesz rendszerével szemben.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom