L. Simon László megköszönte Dúró Dórának a hírverést

HírKlikk 2023. november 2. 09:02 2023. nov. 2. 09:02

Azonban nem kérhet személyi igazolványt a Magyar Nemzeti Múzeum.

Betarthatatlan az úgynevezett gyermekvédelmi törvény, beengedik a 18 évesnél fiatalabbakat a Nemzetközi Sajtófotó Kiállításra – ez derül ki az L. Simon László vezette kulturális intézmény AFP-nek küldött tájékoztatásából. Nem tudja jogszerűen végrehajtani a Magyar Nemzeti Múzeum a kulturális és innovációs miniszter felszólítását.

A Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője Dúró Dóra szerint néhány kép megtekintése után homoszexuálissá válhat az oda látogató gyerekekből, és azonnal törvényességi felügyeleti eljárást kért Csák Jánostól. A tárcavezető válaszában közölte, hogy a családok védelméről szóló törvény érvényre jutásának biztosítását kérte számon az intézmény főigazgatóján, L. Simon Lászlón, így aztán a döntés értelmében 18 éven aluliaknak nem adnak el jegyet – írta meg a Népszava.

Azonban a tiltó táblák ellenére, mégis bejuthatnak a gyerekek, mivel a Magyar Nemzeti Múzeum senkitől nem kérheti el a személyi igazolványát. „A múzeum a látogatók együttműködésére és szabálykövetésére támaszkodik. A weboldalon fel van tüntetve, hogy 18 éven aluliak nem vásárolhatnak jegyet, és a kiállítás bejáratánál 18 éven aluliakat korlátozó tábla is van” – hangzott a válasz az AFP kérdésére.

Az ügyben személyesen L. Simon László is véleményt nyilvánított, A volt kulturális államtitkár, a Magyar Nemzeti Múzeum igazgatója maró gúnnyal, a többi között az épület előtt sorban álló emberekről készült képpel köszönte meg Dúró Dórának a kiállítás körüli hírverést.

Forrás: Népszava


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom