Ládában cipelte az epret a miniszter a Dunakorzón

HírKlikk 2020. május 30. 14:31 2020. máj. 30. 14:31

A friss és ízletes magyar földieper a legjobb választás a családoknak a gyümölcsfogyasztásra. Az elmúlt időszak napsütéses időjárásának köszönhetően, nagyon jó epertermés várható – mondta az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztéséért felelős államtitkára szombaton, Budapesten.

Feldman Zsolt, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat által szervezett pünkösdi eperpiacon hozzátette, több mint 550 profi termelő és több száz kisebb gazdálkodó termel epret Magyarországon.

Kiemelte, Magyarországon 700-800 hektáron, 6000-8000 tonna földiepret termelnek évente, ennek 90 százalékát belföldön értékesítik.

A Dunakorzón rendezett esemény célja, hogy arra bíztassa a fogyasztókat, keressék a közvetlenül a termelőtől származó friss, biztonságos, magyar termékeket és élelmiszereket.

A magyar földieper jó minőségű, friss és ízletes – hangsúlyozta az államtitkár, megjegyezve, hogy a több ezer kilométerről Magyarországra érkező epreket gyakran még zölden szedik le, a leszedés után viszont már nem termel cukrot, azaz pirosabb még lehet, de ízletesebb nem.

Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár beszél a Dunakorzón felállított, a hazai földiepret népszerűsítő pünkösdi eperpiacon 2020. május 30-án. MTI/Soós Lajos

 

Nagy István agrárminiszter földiepret vásárolt a Dunakorzón felállított, a hazai földiepret népszerűsítő pünkösdi eperpiacon 2020. május 30-án. MTI/Soós Lajos

 

Forrás: MTI