László Imre: a Fideszt egyáltalán nem érdekli, mi lenne jó a kerület lakosainak

HírKlikk 2024. június 21. 18:00 2024. jún. 21. 18:00

A baloldali pártok nem követtek el olyan nagy hibát, bűnt, ami indokolhatná a nagymértékű választási vereséget, mondta a KlikkTV Mélyvíz című műsorában László Imre. A főváros 11. kerületének újraválasztott polgármestere fontosnak tartja, hogy megvizsgálják, mi volt rossz az elmúlt 14 év politikájából és hogyan lehet a gödörből kikerülni.

A DK nagy fölénnyel újraválasztott politikusa mögött a 24 tagú képviselőtestületben a baloldali pártok 15 képviselője áll, így várhatóan teljesíteni tudja programját, amelyben a saját erőből tervezett több milliárdos egészségügyi, szociális, oktatási beruházások állnak előtérben. Feladata egyébként a csaknem 130 ezer lakosú kerület polgárainak szolgálata és ez a munka teljesen eltér az országos politika követelményeitől. 

A polgármester elmondta: a Tisza Párt annak ellenére kapta meg a kerületben a szavazatok 15 százalékát, hogy – a fővárosi indulás lehetőségének érdekében – csak ismeretlen személyt, „technikai” polgármester-jelöltet indított. 

A Tisza-jelenséggel komolyan kell foglalkozniuk a baloldali pártoknak, hiszen míg a választás előtt a három párt összesen a szavazók 20-25 százalékára számíthatott, ez most jó 8 százalékra csökkent. Ezek a pártok nem követtek el olyan nagy hibát, bűnt, ami ezt indokolhatná, mondta. Ezért meg kell vizsgálni, mi volt rossz az elmúlt 14 év politikájából és hogyan lehet a gödörből kikerülni. A polgármester ennek kapcsán elmondta, soha nem kapott semmiféle utasítást pártjának elnökétől, Gyurcsány Ferenctől.  

László Imre szólt arról, milyen gátlástalan módszerekkel akadályozza meg a kormány a környezetvédelmi és az építési rendszabályok megtartását és hogyan teszi lehetővé kedveltjeinek, hogy törvényellenesen építsenek lakóparkokat. Ha jogi akadályba ütköznek, egyszerűen közérdekű vagy védelmi jellegű, kiemelt beruházásnak nyilvánítják a projektet, így a kerület elveszti minden lehetőségét a beleszólásra, a törvényes előírások érvényesítésére. 

Ez a helyzet a vasútvonali építkezésekkel is, amelyek ellen a lakosok tiltakoznak. Miután a kormány nem győzi hangsúlyozni, hogy távol marad a háborútól s még fegyvereket sem enged át területén, nevetséges a vasútnál katonai érdekekre hivatkozni. Elmondta azt is, hogy a Fidesz káderképzője, a Matthias Corvinus Kollégium központjának Gellért-hegyi bővítését is „közérdekűnek” minősítették – így tudtak ott sok fát kiirtani. 

László Imre, a Honvéd és a Szent Imre kórházak korábbi igazgatója úgy vélte: a Nemzeti Választási Bizottság felelőssége, hogy nem volt egyértelmű, miként kell kezelni az érvénytelennek tekintendő szavazatokat. Saját kerületében szavazókörönként 10-15 érvénytelen szavazatról tudnak.

A KlikkTV Mélyvíz című műsorát itt nézhetik meg.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom