Lázár: Orbánnak van érvényes gondolata arról, hogy milyen Európát akar

HírKlikk 2021. január 26. 19:15 2021. jan. 26. 19:15

A Fidesz országgyűlési képviselője a 24.hu-nak adott interjújában elmondta, hogy a miniszterelnök és közte az esetek többségében csak a célokhoz vezető eszközök kérdésében van véleményütközés.

Lázár János példát is hozott a portálnak arra, hogy mire is gondolt az alatt a kijelentés alatt.

„A vasárnapi boltzár esete, amelyben a kormány szerintem az elveivel ellentétesen cselekedett, mondjuk ki: megfutamodott. Ilyen a kiskereskedelmi hálózatok adóztatása, a multik elleni küzdelem, az autóipar állami dotációjának csökkentése és az, hogy én kevesebb stadionépítéssel is beérném. De a szuverenitással, az erős Magyarország felépítésével kapcsolatban mindig támogattam és támogatni is fogom a Fideszt” – fogalmazta meg Lázár.

Lázár János elmondta, hogy Orbán Viktornak van érvényes gondolata arról, hogy milyen Európát akar, a legtöbb EU-s miniszterelnöknek és vezetőnek, így Angela Merkelnek és Emmanuel Macronnak viszont nincs.

„Orbán Viktor ma a kontinensünk legértelmiségibb attitűdű politikusa: elméleti és nemcsak gyakorlati oldalról foglalkozik a politikával, a jövő fontos kérdéseivel” – jelentette ki Lázár és kifejtette, hogy „Brüsszelben percemberkék dáridója zajlik”, és hogy a „Fidesz brüsszelezése és sorosozása valóban egyszerű üzenet”, ám emögött „alaposan végiggondolt társadalompolitika áll”.

Lázár kitért az elől a kérdés elől, hogy juthat-e neki nagyobb szerep a jövőben, akár Orbán utódjaként.

„Országépítésre vagyok alkalmas, nem az ellenfél megsemmisítésére. A 2018-as háttérbe lépésemnek van egy felbecsülhetetlen haszna: most nemcsak arra jut időm, hogy tegyem, amit tennem kell, hanem azon is gondolkodhatok, mit kellene tenni. Beleástam magam a vidékpolitikába, végtelenül inspirál és határtalanul élvezem, ahogy kémlelhetem a látóhatárt” – mondta Lázár.

Forrás: 24.hu