Leáll a pedagógusok tesztelése?

HírKlikk 2020. december 5. 13:06 2020. dec. 5. 13:06

Bár az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján még arról volt szó, hogy folytatódik a pedagógusok tömeges gyorstesztelése, miközben az államigazgatás ügyfélszolgálati dolgozóit is bevonják az önkéntes részvétellel zajló mintavételekbe, az egyik megyei kormányhivatal levele alapján a pedagógusok tesztelése leáll. 

A Csongrád Csanád megyei kormányhivatal vezetője, Juhász Tünde kormánymegbízott ugyanis arról tájékoztatta tegnap az intézményvezetőket, hogy az operatív törzs rendelkezése alapján a köznevelési és a szakképző intézményekben dolgozók koronavírus kimutatására alkalmas tesztelését egyelőre leállítják.

A levelet Nemes Balázs, a Momentum politikusa tette közzé Facebook-oldalán – vette észre a Portfolio.

György István, a Miniszterelnökség államtitkára az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján elmondta: lezárult a múlt héten a csoportos gyorstesztelés első köre az oktatási, egészségügyi és szociális intézményekben. Nagyobb részvételi arányra számított az operatív törzs – jegyezte meg. Több mint 1000 tesztelő csapat több mint 10 000 helyszínen tesztelt, 181 506-an teszteltették magukat. A pozitivitás alacsony: mindössze 2,44 százalék lett pozitív, ami 4436 főt jelent összesen.

Elkezdődött a gyorstesztelés második köre, minden jogosultat arra biztatnak, hogy éljenek a lehetőséggel. A tesztelés önkéntes, semmilyen hátrány nem érheti azokat, akik nem vettek részt – mondta György István. Arra biztatják a negatív eredménnyel rendelkezőket is, hogy vegyenek részt ismét a tesztelésben. 

A fentiek miatt teljességgel érthetetlen a Csongrád-Csanád megyei kormányhivatal  vezetőjének tájékoztatása.

Forrás: Portfolio