Lebukott a Gémesi Györgyöt zsaroló troll

HírKlikk 2022. január 26. 14:40 2022. jan. 26. 14:40

Bár a Városháza-ügyet kirobbantó Anonymusnak hazudta magát, kiderült, hogy valójában nem ő, hanem egy veterán troll zsarolhatta meg Gödöllő polgármesterét.

Mint arról mi is beszámoltunk, Gémesi György, Gödöllő polgármestere fenyegető üzenetet kapott. Azt követelték, hogy mondjon le, különben botrány lesz.

Most az rtl.hu vette észre, hogy a zsaroló kamu profilt használt. Egy mondat buktatja le, amely azok számára, akik már találkoztak a munkásságával, rögtön megvilágítja az igazságot: „Amennyiben a nyilvánosság előtt nem reagál megfelelőképpen levelemre, úgy 2022. február 1-vel elindul az Éljenjeni akció, mely lerántja a leplet titkairól."

Ez a furcsa szóképződmény, az „Éljenjeni” ugyanis már számtalanszor felbukkant egy Egres Bélaként, illetve Tyíremeter Jánosként ismert (bár a valódi neve nyilván más lehet) szélhámos interneten is elérhető petícióiban, írásaiban és leveleiben. Egres a 2010-es évek óta aktív az interneten. Fenyegetőzött például az Ultras Liberi nevű szélsőjobboldali szurkolócsoport nevében, sőt, megpróbált saját Békemenetet szervezni.

Különösen gyakran trollkodta meg Szele Tamás újságíró cikkeit, sőt, az is előfordult, hogy a nevében írogatott hamis leveleket. Szele Tamás ezért részletesen is foglalkozott Egres Béla tevékenységével, amiről itt lehet részleteket olvasni.

Mint írja, Egres Béla a kormány elkötelezett, sőt, fanatikus híve, és azt hiszi, hogy a szélhámosságait a kormány érdekében követi el. Az valószínű, hogy Egres Gödöllőn él, sőt Gémesi György leváltása foglalkoztatja.

Az rtl.hu telefonon kereste Gémesi Györgyöt, akit értesített arról, hogy valószínűleg átverés áldozata lett. A polgármester közölte, megvizsgálják az rtl.hu információját, és amennyiben megbizonyosodnak róla, hogy nem valós zsarolásról van szó, tájékoztatni fogják róla a nyilvánosságot. Hozzátette: a rendőrségi feljelentést ettől függetlenül megteszik.

Forrás: RTL