Lehet, hogy Orbánnak elege lett az Országgyűlésből

Csanádi Dávid 2019. október 21. 11:02 2019. okt. 21. 11:02

A Parlament honlapja szerint Orbán Viktor nem mond beszédet az Országgyűlés őszi ülésszakának kezdetén, ami azért lenne meglepő, mert 2010-től, mióta másodszor is miniszterelnök lett, nem fordult elő hasonló eset.

A miniszterelnök a Parlament őszi ülésezését minden alkalommal napirend előtti felszólalással szokta köszönteni. Ilyenkor többnyire a törvényhozás előtt álló feladatokról, a kormány terveiről és a várható nehézségekről beszél. Illetve beszélt.

Az Országgyűlés honlapján ugyanis valamennyi ülés felszólalóit meg lehet találni előzetesen, és a hétfői napon nem találtunk napirend előtt felszólaló képviselőt. Ez pedig azt jelenti, hogy 2010-es hatalomra kerülése óta először fordulhat elő Orbán Viktor miniszterelnökkel, hogy nem beszél az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján.

Nem szeretnénk találgatni ennek okait illetően, mégis a legvalószínűbbnek az tűnik, hogy a nem egészen szája íze szerint alakult önkormányzati választások tartják vissza a kormányfőt a szerepléstől. Bízunk benne, mert azt azért nem hisszük el, hogy azért nincs szükség a miniszterelnök napirend előttijére, mert az országban minden rendben van, tervei nincsenek és feladatokat sem lát maga előtt. Azt esetleg még el tudjuk képzelni, hogy egyszerűen elege van az Országgyűlésből, a parlamenti demokráciából.

Aki Orbán Viktor korábbi őszindító felszólalásaira kíváncsi, az alábbi linkeken olvasgathat kedvére.

201020112012201320142015201620172018.   

UPDATE: Időközben Orbán Viktor bejelentkezett napirend előtti felszólalásra, már csak azt nem értjük, hogy miért az utolsó pillanatban.