Lehet, hogy Ózd alpolgármesteréről készült egy náci karlendítéses fotó

HírKlikk 2021. szeptember 22. 12:04 2021. szept. 22. 12:04

A jobbikos alpolgármesterre kisértetiesen hasonlító férfiről készült egy fotó Lengyelországban, amikor nácinak tűnő karlendítést tesz egy antiszemita felírat előtt.

Farkas Péter Barnabás 2018-ban részt vett egy látogatáson Ózd lengyel testvérvárosában, Chorzówban. Az eseményről számos kép készült, amelyek megtalálhatók Ózd honlapján is. Ám úgy tűnik, készülhetett még egy, amelyen egy Farkas Péter Barnabáshoz kísértetiesen hasonlító, és Farkas látogatásról készült egyik fotón látható öltözékével gyakorlatilag megegyező öltözéket viselő férfit fotóztak le a Chorzówtól nem messze fekvő Katowicében, a Szilézia történetét bemutató múzeumban, ahol épp egy, a kiállítás részeként zsidóellenes feliratokkal ellátott épület előtt áll, és náci karlendítésnek tűnő mozdulatot tesz.

A fotót az atv.hu kapta meg, több csatornán keresték az alpolgármesert, de a cikk megjelenéséig nem érték el.

A chorzówi programokról több fotó készült, amelyeket közzétették Ózd város honlapján, ezek itt láthatók

Farkas Péter Barnabás a Jobbik, a DK, az LMP, a Momentum és az MMM jelöltjeként indul az előválasztáson Borsod-Abaúj-Zemplén megye 3-as számú választókerületében. Farkas 2016 óta Ózd alpolgármestere, előtte a Városi Múzeum vezetője volt. A Jobbik már 2018-ban is őt indította képviselőjelöltként a választókerületben. Farkas nemrég egy Jakab Péterrel közös utcafórumon azt hangsúlyozta: despotizmust, zsarnokságot kapunk most a kormánytól, de amit akar, az a demokrácia.