Lehet, hogy új választást kell kiírni Jászberényben

HírKlikk 2020. július 31. 12:39 2020. júl. 31. 12:39

A jászberényi képviselő-testület fideszes képviselői ellehetetlenítik a munkát Jászberényben. Távolmaradásuk miatt, nem sikerült dönteni egy 300 millió forintos beruházásról és ezért nem született döntés a helyi háziorvosi, illetve védőnői praxisokról sem.

Az Alfahírnek nyilatkozó Budai Lóránt, Jászberény jobbikos polgármestere szerint, a kormánypártnak és támogatójának, a Mi Hazánk Mozgalomnak az felel meg a legjobban, ha bojkottjukkal minél rosszabb helyzetbe kerül az önkormányzat, ezért egy időközi választást sem tart kizártnak. 

Budai Lóránt a portálnak azt is elmondta, hogy a kormánypárti képviselőkkel nem is tud beszélni, ők sajnos a közösségi oldalakon kommunikálnak. Tehát szemtől szembe nem akarnak a polgármesterrel tárgyalni, csak üzengetni.

Dobrán Gyula, az egy szem Mi Hazánk-os képviselő a Fidesz-frakció külsős támogatója lett, ezért meg tudják akadályozni a fontos döntések meghozatalát. Budai Lóránt szerint, még az is lehetséges, hogy a testület feloszlatja magát és új választást kell kiírni. Hozzátette, a Fidesz képviselőinek sajnos az az érdekük, hogy minél rosszabb legyen a helyzet. A távolmaradásukkal határozatképtelené tudják tenni a testületet.

A legfontosabb téma – amiről most nem tudtak dönteni – az a csaknem 300 millió forintos beruházás, amit még az előző városvezetés indított. Ez egy munkásszálló építése lett volna, amire korábban pályázott az előző városvezetés. Budai Lóránt azt mondta, úgy látták, a mostani helyzetben inkább szüksége lenne az itt élőknek szociális bérlakásra mint munkásszállóra.

Be is adtuk a módosításra a pályázatot, és amíg várunk az elbírálásra, addig a testület is tárgyalja meg az ügyet. Ezt viszont az itteni Fidesz akadályozta meg távollétével, amivel nemcsak a bérlakásépítést tette lehetetlenné, hanem a korábban elnyert 300 millió forint közpénzt is vissza kellene fizetni az önkormányzatnak. Erre azonban Jászberény nem lenne képes.  

A másik megakadályozott döntés a helyi háziorvosi, illetve védőnői praxisokról szólt volna. 

Vannak megüresedett körzetek és ezeket vették volna át a meglévő praxisban tevékenykedő orvosok, illetve védőnők. Nyilván ezt a döntést meg lehetett volna tárgyalni ősszel is, de akkor sem a betegek sem pedig az orvosok nem tudtak volna rendben felkészülni a változtatásra. 

A következő testületi ülés szeptemberben lesz, de rendkívüli ülés lehet majd augusztusban is.