Lehet még innen tovább süllyedni? Elküldték a rákból felépült riportert a köztévétől

HírKlikk 2017. február 13. 07:53 2017. feb. 13. 07:53

Nagy György nevéhez olyan ikonikus műsorok fűződnek, mint az Ablak, A Reggel, a Főtér vagy épp a Hol-mi? A szerkesztő-riporternél 2013 januárjában diagnosztizáltak gyomorrákot, kemoterápiát kapott és gyomra jelentős részét is eltávolították. Azonban a munkát nem adta fel, amint tudott, visszaállt dolgozni, elmondása szerint ennek is köszönhette, hogy győzedelmeskedett a betegség felett.

Nagy György 45 és fél éven keresztül dolgozott a médiában, tavaly ősszel indultak a pletykák, hogy a közszolgálati televízió nem tart igényt munkájára, és nemrég valóban "nyugdíjas" lett.

"Tájékoztatjuk, hogy Nagy György kollégánk a levelében említett okból (nyugdíjjogosultság megszerzése), közös megegyezéssel távozott az MTVA-ból. További részletekkel azonban - egykori munkavállalónk engedélye nélkül - nem szolgálhatunk önnek" - állt az MTVA sajtóosztályának közleményében, melyet a Bors megkeresésére írtak válaszképp.

A lap megkérdezte Nagy Györgyöt is, hogy önként vonult-e nyugdíjba: - Enyhe rásegítéssel. Úgy látom, ez most koncepció, Gundel Takács Gábor az utolsó a régiek közül, aki most lekapcsolja ott a villanyt. Új tévét építenek, megvan a saját koncepciójuk, ebbe a régi tévések nem férnek bele. Megértem, nincs ezzel semmi baj.

Nagy azonban nem szomorkodik, ugyanis felesége, lánya és két unokája bearanyozza napjait. Nagyon kell vigyáznia magára, életmódján sokat kellett változtatni betegsége miatt. Az utóbbi időben sokat vesztett súlyából, azonban elmondása szerint a korábbihoz képest kitűnő fizikai állapotban van.

- Ha csak egy ember eljut időben a szűrésre, mert én vállaltam a nyilvánosságot betegségemmel, már megérte - mondta a Borsnak Nagy György.