Léket kapott az orbáni csatahajó, robbant a járvány egy fideszes vezetésű idősotthonban

HírKlikk 2020. április 12. 07:05 2020. ápr. 12. 07:05

A kormányzati médiagépezetnek a koronavírus-járvány ideje alatt is az a legfőbb feladata, hogy lejárassa a politikai ellenfeleket. A válságkezelés akadozik, az ellenzék ócsárolása azonban gőzerővel zajlik. Persze, nem mindig sikeresen.

Orbán Viktor és a Fidesz az elmúlt napokban össztüzet zúdított Karácsony Gergelyre annak kapcsán, hogy a Pesti úti idősek otthonában – ahogy fogalmaztak – egyfajta góc alakult ki. Szerintük mindenért a főpolgármester a felelős. A miniszterelnök például úgy fogalmazott a Kossuth rádióban, hogy „Karácsony még egy idősotthon működtetésével sem tud megbirkózni”.

Kocsis Máté, a nagyobbik kormánypárt verbális cséphadarója is megszólalt az ügyben. Szombaton a következő mondattal próbálta befeketíteni a főváros vezetését: „ha egy intézménynek az önkormányzat a fenntartója, akkor az ott történtekért az önkormányzat a felelős”.

Azonban most porszem csúszott a gépezetbe, mivel Borsodnádasd fideszes polgármestere szerint, a helyi idősotthon lakóinak legalább a fele koronavírus-fertőzött lett. Kormos Krisztián ezzel akaratlanul is romba döntötte a napok óta felépített Karácsony elleni kormányzati támadást.

„A mai napon érkeznek a tesztek eredményei az érintettekhez – nem hivatalos, de hitelesnek mondható helyről –, s elmondható, hogy az intézmény jelentős százaléka koronavírussal fertőzött. Ténylegesen nem tudok pontos számokat, de úgy tűnik, a 41 fős intézmény több mint fele érintett”

– írta Kormos a település Facebook-oldalán, majd hozzátette:

„Nem szeretnék továbbra sem pánikot kelteni, de ez már nem több száz kilométerre lévő sajtóhír – ez már a mai borsodnádasdi valóság! A fertőzés terjedésének üteme robbanásszerű! Kerüljük a személyes kapcsolatokat - kontaktokat. Aki bármilyen rendellenességet tapasztal magán vagy családján belül – telefonon vegye fel a kapcsolatot az orvosi ügyelettel!”

A fentiekből is látszódik, hogy teljesen álságos az a balhé, amit a Fidesz generál, ugyanis a vírus nem válogat a különféle politikai vezetésű intézmények lakói között. A kormánypártiak ahelyett, hogy próbálják eltolni magukról a felelősséget, és a főpolgármester fejét követelik, mindannyiunkkal jobbat tennének, ha a válságkezelésre fordítanák az energiájukat. Javasoljuk például, hogy kezdjék el az embereket tesztelni...