Lepedőbe csavart újszülöttet hagytak a kórház bejáratánál

HírKlikk 2023. szeptember 5. 19:00 2023. szept. 5. 19:00

Újszülött babát találtak a kecskeméti vármegyei kórháznál. Bár a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórházban évek óta működik a mindenki számára anonim módon elérhető csecsemőmentő inkubátor, ezúttal a babát a bejáratnál egy lepedőbe csavarva a földön hagyták magára hétfőn hajnalban.

Csecsemőt találtak a kecskeméti vármegyei kórháznál - tudatta közösségi oldalán a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház.

Ahogy írták,a főbejárata mellett 2023.szeptember 5-én hajnalban egy újszülött kisfiút találtak, akit Hajnal Viktor néven neveztek el az újszülött részleg dolgozói. Az első vizsgálatok alapján, a baba egészséges, 3500 gramm és 52 cm, gyors megtalálásának köszönhetően, szerencsére nem hűlt ki drasztikusan.

Habár a kórházban évek óta működik a mindenki számára anonim módon elérhető csecsemőmentő inkubátor, ezúttal a babát a bejáratnál egy lepedőbe csavarva, a földön hagyták magára. A közelben működő Félegyházi Pékség dolgozói munkába érve hallották és látták meg hajnali 4 óra környékén, és azonnal értesítették a kórház munkatársait, így néhány percen belül a baba a gyermekosztályra került biztonságba.

Az elmúlt több mint egy évtizedben ő az ötödik gyermek, akit pár órával születése után a kecskeméti intézménynél hagytak, a korábbi babákat az inkubátorba tették, legutóbb 2019-ben fordult elő ilyen eset – közölte a kórház..

Forrás: Facebook


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom