Leprásoknak nevezte a baloldali embereket az LMP politikusa

HírKlikk 2018. április 17. 13:22 2018. ápr. 17. 13:22

A hvg.hu egy hosszabb cikkben foglalkozik az LMP belső harcaival, próbálja felfedni Hadházy Ákos és Sallai R. Benedek között feszülő és tettlegességig fajuló ellentét hátterét. Sallai a beszélgetés során a baloldaliakat leprásokhoz hasonlította.

A hvg.hu azon felvetésére, hogy az LMP visszalépései csak a fővárosban további hat körzetben akadályozhatták volna meg a Fidesz győzelmét, és vele a kétharmadát, Sallai R. Benedek „teljes fikciónak” nevezte, és fél tucat olyan példát sorolt, ahol a visszalépett jelölt nélkül is nyert a baloldal, majd fél tucat olyat is, ahol a visszalépés ellenére sem.

„Miért gondolja bárki a jelöltjeinkről, hogy csereszabatosak? Komolyan gondoljuk, hogy egy konzervatív kerület lakói (Budapest 3-as, II-XII. kerületet magában foglaló választókerületéről van szó, ahol kevesebb mint kétezer szavazattal nyert a fideszes Gulyás) a több ciklus óta polgári, konzervatív értékeket valló önkormányzati képviselő Hajdú Mária helyett komolyan szavaztak volna a Gyurcsány Ferenc pártja által jelölt Bauer Tamásra? – kérdezett vissza a politikus, aki szerint a teóriával nemcsak az baj, hogy két jelölt ideológiailag olyan messze van egymástól, hanem hogy a baloldal elutasítottsága, minden egyes négy évben tovább nőtt Magyarországon.

„Ezzel a baloldallal – amelyet a 2002-2010 közötti kormányban részt vevő pártok és politikusok képviselnek – egyszerűen nem lehet legyőzni a Fideszt. Én elhiszem, hogy vannak a soraikban rendes emberek, de ennek ellenére olyanok, mint a leprások, ha közel megyünk hozzájuk, mi is elveszítjük minden esélyünket.”