„Leszarom Mészáros Lőrincet. Tudjuk, hogy rohadt mértékben lopnak”

HírKlikk 2018. július 16. 07:57 2018. júl. 16. 07:57

Legenda volt a maga idejében Szilágyi János, műfajt teremtett a Magyar Rádióban. Túl a nyolcvanon adott interjút a Független Hírügynökségnek és beszélt a szakmán kívül politikáról is.

Szilágyi János ki tud borulni az értelmetlenségen, például az egész sorosozáson. Úgy gondolja, ha még újságíró lenne, és politikával foglalkozna, sokkal jobban törekedne arra, hogy a kollegákkal összefogjanak.

 

„Nem értem egyszerűen, hogy kollegák miért mennek el sajtótájékoztatókra, olyanokra, ahol fölényeskednek velük.”

Szilágyi János ha meghallja Mészáros Lőrinc nevét, akkor rosszul lesz.

„Leszarom Mészáros Lőrincet. Tudjuk, hogy rohadt mértékben lopnak, ezt nagyon profin csinálják, de senki meg nem kérdezte még, hogy a Mészáros Lőrinc meg tud-e egy gáztűzhelyet csinálni? Senki nem tudja, hogy miként lett ebből az emberből ilyen iszonyú nagy milliárdos. Ennek még senki nem nézett utána. Hogy ki ez az ember, milyen kapcsolatai vannak, és hogyan csinálja?”

Elfogadhatatlannak tartja, amit Kovács Zoltán kormányszóvivő cinizmusban elő tud adni. Ezért sem érti, hogy mégis ott van harminc újságíró, és egy nincs közülük, aki azt mondaná: gyerekek menjünk el, ezt ne hallgassuk. Ez nincs. Mert csak így lehetne ellehetetleníteni, vagy nehézzé tenni számukra ezt a magatartást.

„Amit előad, ez a Kovács Zoltán, meg mások is, az egészen elképesztő. Úgy hívom: Fidesz-duma. Mondd, hol van az a titkos iskola, ahol ezt a Fidesz-dumát tanítják? Akármit kérdezel, csak ezt a dumát kapod vissza.”

Szilágyi János elmesélte, hogy van egy nagyon híres műsor a BBC-n, Hard talk a neve. Szuper műsornak tartja, kormányfők és híres emberek a vendégei. Kőkemény, aki oda beül, az tudja, hogy mit fog kapni.

„Két magyar volt eddig. Kovács Zoltán és Martonyi János. Nem tudott velük mit kezdeni a műsorvezető, pedig mindenkivel tud. Olyan volt számára a két magyar, pedig angolul beszéltek, mintha kínai szöveget hallgatna. Csak a Fidesz dumát nyomták, a kérdéseket mintha meg sem hallották volna.”

A teljes interjú ide kattintva olvasható

Forrás: Független Hírügynökség