Lövöldözés Strasbourgban a karácsonyi vásáron

HírKlikk 2018. december 12. 05:26 2018. dec. 12. 05:26

A legfrissebb hírek szerint két halálos áldozata is van a strasbourgi lövöldözésnek, tizenegyen pedig megsérültek. Az elkövetőt azonosították már, de el tudott menekülni.

A Sky News azt írja, valamivel este hét óra után adták le a lövéseket az egyik legforgalmasabb karácsonyi vásárban Strasbourgban, a Kléber téren.

A BBC közlése szerint a francia belügyminisztérium megerősítette, hogy súlyos incidens történt és felkérték a környéken élőket, hogy maradjanak lakásaikban. Ugyanezt kérte a város polgármester-helyettese, Alain Fontanel.

Egy helyi újságíró a lap szerint azt írta Twitteren, hogy tucatnyi lövést hallott az utcán, a városközpont környékén.

A CNN már 10 sérültről tud. A lap szerint Emmanuel Macron köztársasági elnök arra kérte a francia belügyminisztert, hogy személyesen menjen el a helyszínre.

Strasbourg az egyik otthona az Európai Parlamentnek, a képviselők jelenleg is a városban tartózkodnak a plenáris ülések miatt. Olasz sajtóértesülések szerint több európai parlamenti képviselőt biztonsági okokból nem engednek ki a parlament épületéből.

A város kijáratánál, a francia-német határon szigorú ellenőrzés alá vonják a mindkét irányba tartó gépkocsikat. Közben a helyi prefektúra bejelentette, hogy azonosították az elkövetőt, akit lázasan keresnek a hatóságok.

A DNA című helyi hírportál rendőrségi forrásra hivatkozva feltételezi, hogy terrorcselekmény történt, a terrorelhárító ügyész is vizsgálja az ügyet. A lövöldözés után mozgósították a biztonsági szolgálatokat - írta Twitter-bejegyzésében a francia belügyminiszter.

Forrás: Hírklikk