Luxus Audit vásárolt a Babócsai Romákért Egyesület a Magyar Falu Program pénzéből

HírKlikk 2023. szeptember 12. 12:00 2023. szept. 12. 12:00

A falu kisbuszát kell elkérni több ember szállításához, mert a pályázati pénzből vásárolt sportautó erre nem alkalmas.

Egy 2000 köbcentis, dízel Audi A5 Sportback autót vásárolt a Babócsai Romákért Egyesület a Magyar Falu Program keretében kapott pénzből – írja a Népszava cikkére hivatkozva a hvg.hu. Ha ez így történt, az nem illegális – a pályázati kiírásban az szerepelt csak, hogy új vagy legfeljebb tíz éves jármű vásárlására vagy javítására lehet költeni –, de a sportos Audi annyira nem jó arra, hogy szervezett programokra sokakat elszállítsanak vele. A Népszava úgy tudja, hogy az egyesület ezért a falu kisbuszát kéri el, amikor több embert kell egy-egy rendezvényre elvinni.

Az egyesületet 2020-ban alapították meg, az elnöke, Balogh József a helyi roma önkormányzat vezetőjének férje. Amikor a lap felhívta Baloghot, a felesége vette fel a telefont, ki is hangosította, mondván, a férje úgyis ott van mellette. Amikor viszont kiderült, mi a téma, közölték, hogy erről nem akarnak beszélni, Balogh a közösségi médiában is letiltotta az újságírót, az autót pedig a lap szerint néhány napig nem hozták ki az utcára.

A Miniszterelnökség, amely a Magyar Falu Programért felelős, azt írta a Népszavának: nincs előírás a programban arra, hogy milyen autót lehet választani, a 7 millió forintos kereten belül szabadon megválasztható, „hogy mely típus segíti leginkább a civil szervezet napi tevékenységét”.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom