Ma reggelre eltüntették az Orbán-idézeteket a csepeli gimnázium falairól

HírKlikk 2023. szeptember 4. 09:55 2023. szept. 4. 09:55

Ma reggelre eltűntek Orbán Viktor bölcsességei a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium faláról – értesült a Telex a lap egyik olvasójától. A hírt megerősítette Szabó Szabolcs országgyűlési képviselő is.

A Telex emlékeztet: a csepeli Jedlik Ányos Gimnáziumot nemrég adták át, a projekt kezdeményezője Németh Szilárd csepeli önkormányzati képviselő volt, akinek a neve szintén felkerült emiatt egy táblára, noha pártpolitika szerinte sem való az iskolába.

Ahogy azt a Hírklikk is megírta, augusztus legvégén posztolt Dömötör Csaba fideszes képviselő az átadott iskoláról. A képeken látható volt az Orbán Viktortól származó, nemzeti színekkel keretezett idézetcsokor is. A „Magyarország hét törvényének” is nevezett bölcsességcsokor többeknek ismerős lehet, ugyanis ezek egy 2020-as Orbán beszédben hangzottak el, és pont ezeket az idézeteket gravírozták arra a tükörre, ami most a miniszterelnök irodájának falán ékeskedik.

Az iskola igazgatója azt mondta, fogalma sincs, hogyan került oda az Orbán-idézetes tábla, mindenesetre Aáry-Tamás Lajos oktatási ombudsman panaszt kapott az ügyben, ezért vizsgálatot indított.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom